Oficialioje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir komandos vyriausiasis Ouklando ekipos treneris Steve'as Kerras, K. Durantas papasakojo, kaip nusprendė prisijungti prie „Warriors“.

Prieš nuspręsdamas, K. Durantas norėjo susitikti su Stephenu Curry ir Klay Thompsonu bei išsiaiškinti, ar jie tikrai nori jį matyti kaip komandos draugą.

Susitikime su šiais krepšininkais K. Durantas suprato – jis puikiai tiks prie ir taip nuostabios „Warriors“ ekipos.

„Kai susitikau su šiais vyrukais, jaučiausi labai gerai, – sakė KD. – Tas jausmas buvo tyras, autentiškas. Tai buvo jausmas, kurio aš negalėjau ignoruoti.“

K. Durantas pripažino, kad informuoti „Thunder“ klubą apie savo išvykimą buvo beprotiškai sunku.

„Skambutis „Thunder“ ekipai buvo sunkiausias dalykas, kurį man teko padaryti savo gyvenime, – neslėpė krepšininkas. – Verkiau. Tačiau pasitikėjau savimi. Mes gyvename superherojų komiksų knygų pasaulyje, kur tu arba esi superherojus, arba blogietis.

Suprantu tai, bet svarbiausia yra šitai – aš nepasikeičiau kaip žmogus. Aš nesielgiu su žmonėmis kitaip tik todėl, kad nusprendžiau žaisti krepšinį kitame mieste. Suprantu, kad fanai Oklahomoje ir visame pasaulyje yra nusivylę. Tačiau, kaip ir sakiau, aš priėmiau sprendimą tokį, kuris man tiko labiausiai, todėl aš negaliu kontroliuoti žmonių jausmų.“

K. Durantas taip pat kalbėjo apie ilgametį komandos draugą Russellą Westbrooką bei jo reakciją į šį sukrečiantį pasikeitimą.

„Akivaizdu, kad sunku, – teigė amerikietis. – Mes žaidėme kartu tikrai ilgai ir kartu patyrėme daug puikių momentų. Esu įsitikinęs, kad jis nebuvo laimingas išgirdęs mano pasirinkimą, tačiau jis jį gerbia kaip mano draugas. Mūsų santykiai yra nuostabūs. Kartu išgyvenome puikius metus. Tai yra kažkas tokio, ko iš mūsų neatimsi niekada. Bet, kaip ir sakiau, norėjau pokyčių. Jaučiau, kad jiems jau atėjo laikas.“

K. Duranto ir „Warriors“ kontrakto neatskleidžiamos, tačiau JAV žiniasklaidos duomenimis kalbama apie dvejų metų 54,3 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

27-erių metų K. Durantas – septyniskart NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis ir naudingiausias 2013-2014 metų sezono NBA krepšininkas. Jis – 2012 metų Londono olimpiados ir 2010 metų pasaulio čempionas.

K. Durantu prieš artėjantį sezoną taip pat domėjosi Los Andželo „Clippers“, Bostono „Celtics“, San Antonijaus „Spurs“ ir Majamio „Heat“ klubai.

„Golden State“ komanda 2015-aisiais tapo NBA čempione. Praėjusiame sezone ji finale pralaimėjo Klivlando „Cavaliers“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)