Pirmame pusfinalyje vyks sostinės ekipų dvikova. Šarūno Marčiulionio akademijos pirmoji „Čili“ komanda akis į akį stos su Vilniaus krepšinio mokyklos pirma komanda.

„Marčiulioniukai“ užėmė pirmą vietą reguliariame sezone, per 14 mačų iškovoję 11 pergalių. Vilniaus KM krepšininkams sekėsi kiek prasčiau, jie liko ketvirtoje vietoje - 7 pergales ir 7 pralaimėjimai. Š. Marčiulionio akademijos lyderis yra Mykolas Dieninis, kuris per rungtynes vidutiniškai pelno po 13,4 taško ir atkovoja po 14,1 kamuolio.

„Esame nusiteikę kovingai. Reikia tris kartus nusispjauti, tačiau šiuo metu visi esame sveiki, neturime jokių traumų. Prieš savo varžovus - „marčiulioniukus“ - šį sezoną dar nei karto nelaimėjome, tačiau visada būna pirmas kartas. Ypac tam tinka pusfinalis, kur viską lemia vienerios rungtynės. Juk žaisime neutralioje salėje. Mūsų varžovai techniški, greiti ir puikiai kovoja po krepšiu“, - priešininkus vertino Vilniaus KM treneris Ričardas Žilys.

Antrame pusfinalyje audringai savų gerbėjų palaikoma Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos „B.Auto Shipping“ komanda mes iššūkį ambicingiems Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ krepšininkams.

Reguliariame sezone klaipėdiečiai iškovojo 11 pergalių ir liko antri, o kauniečiai su 9 pergalėmis rikiavosi treti. Ketvirtfinalyje V. Knašiaus KM auklėtiniai užtikrintai eliminavo Kauno „Tornado“ krepšinio mokyklos auklėtinius, o „Aisčiai“ tik po trejų rungtynių serijos palaužė jaunuosius „saboniukus“.

„Esame kovingi ir viskam pasiruošę. Kai finalo ketvertas vyksta namuose, tai visada kažkiek slegia. Mūsų komandos visi žaidėjai sveiki ir pasiruošę kautis. Varžovas iš Kauno tikrai labai stiprus. Turi du išskirtinius žmones – Aidą Kuzminską ir Martyną Varną. Visas žaidimas grindžiamas per juos. Lengva tikrai nebus.

Norėtųsi nutraukti tą nesėkmių seriją V. Knašiaus krepšinio mokyklai. Kai tik pas mus Klaipėdoje vyksta finalo ketvertai, taip niekada aukštai ir nebūname. Tą parodė ir praėjusį savaitgalį vykęs vyriausiųjų ketvertas. Kaip sakoma, kartais ir namų sienos padeda. Viską pamatysime. Esame ryžtingai nusiteikę, o mūsų sirgalių armija pasiruošusi mūšiams“, - tikino V. Knašiaus mokyklos treneris Mindaugas Bugys.

„Viskas gerai, ruošiamės. Jeigu esame tarp keturių geriausių, reiškia esame viskuo patenkinti. Nuotaikos geros. Turime pora traumuotų žaidėjų, tačiau jie su mumis vyks į Klaipėdą ir, manau, iki varžybų visi atsigaus.

V. Knašiaus mokyklos komanda - labai stipri. Turi itin pajėgų vidurio puolėją. Varžovai žais namuose. Mes jau trečius metus patenkame į finalo ketverto turnyrą ir visada pirmas pusfinalio rungtynes žaidžiame su aikštės šeimininkams. Tikimės, kad ketvirtas kartas nemeluos“, - kalbėjo Kauno KM „Aisčiai“ treneris Saulius Marčiukaitis.

Berniukų (gim. 1997 m.) A čempionato finalo ketverto turnyras: („Neptūno“ sporto arena: Taikos pr. 61A, Klaipėda)

Šeštadienis (gegužės 7 d.)

15.00 val. Š. Marčiulionio KA I-„Čili“ – Vilniaus KM I;
17.00 val. V. Knašiaus „KM-B.Auto Shipping“ – Kauno KM „Aisčiai“.

Sekmadienis (gegužės 8 d.)

11.00 val. Mažasis finalas dėl trečios vietos;
13.00 val. Didysis finalas.

Šį savaitgalį paaiškės ir geriausia vaikų mergaičių (gim. 1997 m. ir jaunesnių) C čempionato komanda.

Mergaičių (gim. 1997 m. ir jaunesnių) C čempionato finalo ketverto turnyras (Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“, Miško g. 1A, Kaunas):

Penktadienis (gegužės 6 d.)

15.30 val. Kėdainių SM – Panevėžio „KKSC I-Liepa“;
17.30 val. Kauno KM „Aistės–Artransa“ – Vilniaus KM I.

Šeštadienis (gegužės 7 d.)

11.00 val. Mažasis finalas dėl trečios vietos;
13.00 val. Didysis finalas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją