Naujajame „Tete-a-Tete Casino-LKL“ sezone vienas iš svarbiausių teisėjų darbo akcentų – sugriežtintas nesportinių pražangų traktavimas. LKL ekspertas, Lietuvos krepšinio federacijos Teisėjų asociacijos (LKF TA) prezidentas Kęstutis Pilipauskas supažindina su šios taisyklės taikymu praktikoje. Pateikiame keturis nesportinių pražangų pavyzdžius su K. Pilipausko paaiškinimais.

1. Pirmiausia – teisingai nepaskirta pražanga žaidėjui (Nr. 44), nes šio žaidėjo lengvas prisilietimas ranka, bandant išmušti kamuolį, neturėjo jokios įtakos pabėgančio puolėjo judėjimui. Vėliau gynėjas (Nr. 6) net nebando siekti kamuolio. Jis griebia prabėgantį puolėją už liemens, taip stengdamasis stabdyti greitą varžovų ataką. Tai – nesportinė pražanga.

2. Gynėjas (Nr. 10) nebando siekti kamuolio. Jis griebia prabėgantį puolėją už rankos. Tai – nesportinė pražanga.

3. Gynėjas (Nr.6), bandydamas išmušti kamuolį, ištiesta ranka prilaiko varžovą, bet jo ranką prispaudžia puolėjas ir imituoja kietą varžovo pražangą. Tai – paprasta pražanga gynėjui.

4. Gynėjas (Nr. 1) prasižengia iš šono prieš pabėgusį puolėją, šiam jau pradėjus metimo veiksmą, todėl automatiškai tai nėra nesportinė pražanga. Reikia vertinti, kaip padaryta pražanga: ar buvo siekiama kamuolio? Ar kontaktas nėra pernelyg stiprus? Šiuo atveju, tai – paprasta gynėjo pražanga metimo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)