„Šiose rungtynėse teko kovoti su labai karingais ir jaunais „Perlo“ žaidėjais. Pagrindinė nesėkmės priežastis, manau, yra pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių (kova po krepšiu pralaimėta 23:56 – aut. pastaba).

Taip stipriai nusileidžiant, pergalės tikėtis labai sunku. Puikiai dėl kamuolių kovojo Giedrius Staniulis ir Tautvydas Šležas, jie laiku atsidurdavo tinkamoje vietoje ir vėl suteikdavo galimybę savo draugams rengti ataką iš naujo. Nors ketvirtajame kėlinyje ir sumažinome atsilikimą iki šešių taškų, tačiau pergalės nebuvome verti“, – po pralaimėtų rungtynių pasakojo „Techaso“ vyriausiasis treneris Gintaras Leonavičius.

Trečiadienį „Techaso“ klubo vadovybė pasiryžo pokyčiams – pasirašė paleidžiamąjį raštą sunkiajam krašto puolėjui Vaidui Trepočkai.

„Panevėžio balso“ žiniomis, šiuo žaidėju domisi Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantis Pakruojo „Merestos“ krepšinio klubas.

V. Trepočkos vietą komandoje užims 22 metų 210 cm ūgio centro puolėjas Karolis Petrukonis. Iš Trakų kilęs sportininkas 2006–2009 metais rungtyniavo Jungtinių Amerikos Valstijų studentų krepšinio pirmenybėse (NCAA) „Clemson Tigers“ komandoje.

Tenykštė Karolio statistika – tiek aikštelėje praleisto laiko, tiek kita – buvo gana kukli. Tačiau, pasak „Techaso“ trenerio G. Leonavičiaus, jo vadovaujamoje ekipoje atsiradus tikram centro puolėjui, kurio šį sezoną komanda neturėjo, žaidimas sustiprės. Juo labiau kad artėja lemiamos dvikovos tiek BBL iššūkio taurės susitikimuose, tiek LKL pirmenybėse.

„Šis žaidėjas (K. Petrukonis) jau buvo stebimas pastaruosius du mėnesius, jo kvietimas į komanda nėra neplanuotas, – sakė „Panevėžio balsui“ G. Leonavičius. – Tam buvo ruoštasi ir apie tai svarstoma seniai. Pastarasis pralaimėjimas „Perlui“ šiems pokyčiams įtakos neturėjo.“