18-metis Vitorijos „Baskonia“ klubo narys buvo įtrauktas į naudingiausių Senojo žemyno pirmenybių žaidėjų penketuką. 204 cm ūgio puolėjui kompaniją jame palaikė italas Davide'as Moretti, Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis vokietis Isaiah Hartensteinas ir du prancūzai – 15-metis Sekou Doumbouya bei Frankas Ntilikina.

Pastarasis buvo pripažintas ir apskritai naudingiausiu viso turnyro žaidėju. Tačiau ne be reikalo – finale lietuviai 196 cm ūgio įžaidėjo nesugebėjo sustabdyti.

F. Ntilikina kovoje dėl aukso kritiniu momentu pataikė tris tritaškius iš eilės, kurie ir buvo lemtingi dūriai Rimanto Grigo auklėtiniams. Iš viso prancūzas finale pataikė 7 tolimus metimus iš 10 ir pelnė net 31 tašką, o jo vedama rinktinė mūsiškius įveikė 75:68.

Tuo metu į ryškiausių Europos pirmenybių žvaigždžių penketuke patekęs T. Sedekerskis finale surinko 10 taškų, 12 atšokusių kamuolių ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Viso turnyro metu iš Nidos kilęs krepšininkas buvo naudingiausias (20,3) ir daugiausiai kamuolių atkovojęs (10,2) žaidėjas Lietuvos rinktinėje. Jo taškų vidurkis per šešis mačus siekė 14,5, o rezultatyvių perdavimų – 3,8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją