T. Pačėsas vyriausiuoju „Lietuvos ryto“ treneriu tapo šio sezono viduryje ir su komanda iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę, tačiau vėliau suklupo LKL čempionato pusfinalyje, kur 2-3 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“.

Kad davė laiko treneriui apsispręsti, neslėpė ir sostinės klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

„Jeigu jis norės, mes jį pasiliksime. Jis – apsisprendimo kryžkelėje ir dabar gyvena praeitimi, nes niekaip negali suprasti, kodėl nepateko į finalą. O mums, manau, pritrūko tik sėkmės. Juk T. Pačėsas gavo neparuoštą komandą, bet pakilo su ja iš bedugnės“, – prieš keletą savaičių tikino prezidentas.

„Bus labai daug pakeitimų. Komanda nėra tokia pajėgi, kaip atrodo iš šalies. Žinoma, dėl pirmos vietos bus labai sunku kovoti su „Žalgiriu“, kuriam Kauno savivaldybė skyrė 2 mln. eurų, ir kuris finansiškai tikrai bus pajėgesnis nei mes“, – laidoje „Lietuva tiesiogiai“ teigė G. Vainauskas.

Sostinės klubas jau pradėjo formuoti sudėtį kitam sezonui. Šios savaitės pradžioje paskelbta, kad komandoje tikrai neliks amerikiečio įžaidėjo Kendricko Browno. Joje nebus ir kito įžaidėjo – ukrainiečio Deniso Lukašovo.

Po sezono baigė galioti ir Gedimino Oreliko, Mindaugo Lukauskio bei Kšištofo Lavrinovičiaus kontraktai, nėra aišku, kaip klubas pasielgs su Mariumi Runkausku, kuris pernai su komanda pasirašė sutartį pagal formulę „1+1“.

Nors 44-erių trenerio darbas ir įtiko sostinės klubo vadovams, Krepšinis.lt žiniomis, dalis „Lietuvos ryto“ žaidėjų nebuvo patenkinti T. Pačėso vadovavimu ekipai ir skundėsi per dideliais krūviais, todėl atmosfera komandos rūbinėje baigiantis sezonui toli gražu nebuvo pati geriausia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)