Lietuvos komanda į antrąjį etapą žengė su dviem įskaitiniai taškais ir toliau E grupėje kovos su Ispanija, Slovėnija ir Serbija.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo Didžiosios Britanijos atstovai, kurie pirmavo 8:4 sužaidus 3 minutes. Lietuviai stengėsi kuo greičiau pasivyti varžovus, tačiau sėkmingai atakavę varžovai neleido lietuviams priartėti (18:10, 4 min.). Iki ketvirčio pabaigos Lietuvos komanda suaktyvino žaidimą ir sumažino deficitą iki 2 taškų (18:20).

Antrajame ketvirtyje britai vėl įjungė aukštesnę pavarą ir nutolo (27:19, 7min.). Bet lietuviai pelnė 5 taškus be atsako ir neleido varžovams atsipalaiduoti (24:27, 5min.). Po britų tolimo metimo lietuvių deficitas buvo 6 taškai (24:30), tačiau vėliau pagirtinai gynyboje žaidusi Lietuvos komanda sustabdė Didžiosios Britanijos vaikinų puolimą ir, po Mariaus Grigonio tolimo metimo, prieš pat didžiąją pertrauką paliko varžovams tik 3 taškų persvarą – 32:35.

Trečiajame kėlinyje lietuviai jau neleido nutolti varžovams, o sužaidus 4 minutes jau patys buvo priekyje (42:41). Pirmaujanti ekipa dažnai keitėsi, vyko apylygė kova, bet ketvirčio pabaigą kiek tiksliau sužaidę britai pirmavo 55:53.

Lemiamą ketvirtį Didžiosios Britanijos komanda pradėjo 4 taškais (59:53), tačiau nieko nelaukę lietuviai atsakė sėkmingomis atakomis ir po Tomo Dimšos tolimo metimo pirmavo 62:61 (6min.). Pastarasis toliau vedė savo ekipą link pergalės ir buvo didelis galvos skausmas varžovams. Likus žaisti 3 minutes britai buvo sumažinę atsilikimą iki minimumo (70:71), tačiau T.Dimša įmetė labai svarbų tritaškį (74:70). Per likusį laiką Lietuvos komanda tik padidino pranašumą ir šventė dar vieną pergalę.

T. Dimša Lietuvos komandai pelnė 20 taškų (6/9 tritaškiai), 17 taškų pridėjo (6 atk.kam.) Marius Grigonis. Denisas Krestininas atliko dvigubą dublį – pelnė 11 taškų ir atkovojo 12 kamuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)