1. Nė viena komanda nenužygiavo taip toli

Pati akivaizdžiausia priežastis taip pat yra ir pati pagrindinė: iki šių metų geriausias „Raptors“ momentas buvo netaiklus Vince'o Carterio metimas lemiamose NBA Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse prieš Filadelfijos „76ers“ ekipą (suklupo 87:88 ir pralaimėjo seriją 3-4). Bet šiemet mes turime dvi laimėtas serijas (4-3) prieš Indianos „Pacers“ bei Majamio „Heat“ ir pirmą kartą istorijoje pasiekėme konferencijos finalą. Netgi tuomet, kai visas pasaulis jau nurašė „Raptors“, Dwane'o Casey auklėtiniai laimėjo du mačus prieš atrodytų neįveikiamas „Cavaliers“ žvaigždes ir buvo išlyginę serijos rezultatą 2-2. Ne gana to, ši komanda pasiekė rekordinį pergalių skaičių reguliariajame sezone.

2. „Visų žvaigždžių“ savaitgalis

Visos didžiausios NBA žvaigždės šiemet pirmą kartą susirinko Kanadoje, o pats renginys, nepaisant šaltuko lauke, buvo sėkmingas. Be to, šios „Visų žvaigždžių“ rungtynės visuomet išliks kaip paskutinės, kuriose žaidė legendinis Kobe Bryantas. Žmonės vis dar prisimena Magico Johnsono atsisveikinimą Orlande, todėl ir mes tikimės to paties. Taip pat Russellas Westbrookas antrus metus iš eilės išdarinėjo stebuklus, įgūdžių konkursas buvo pripažintas geriausiu istorijoje, o dėjimų konkurso šou, kurį surengė Zachas LaVine'as ir Aaronas Gordonas, dar ilgai išliks mūsų atmintyje.

3. Pasiekimai už aikštės ribų

Toks sezonas – ne vien žaidėjų nuopelnas. Masai Ujiri ir visam komandos personalui metai taip pat buvo monstriški. Vasarį duris pravėrė „BioSteel“ centras, subūręs sirgalius ir suteikęs klubui namus. Jame yra viskas, ko reikia, o Ujiri su savo komanda turi biurus ir įmantrų pasitarimų kambarį, kuriame gali planuoti klubo strategiją.

Tuo pat metu, nepaisant laiko trūkumo, „Raptors 905“ komanda be didesnių kliūčių debiutavo NBA Plėtojimosi lygoje. Tai tapo neįkainojamu privalumu, nes tokie žaidėjai kaip Normanas Powellas, Lucasas Nogueira ir Delonas Wrightas gavo žaidimo laiko ir galėjo save pademonstruoti prieš pagrindinės komandos trenerius bei reikiamu metu klubui buvo itin naudingi NBA arenose.

4. „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvių duetas

Torontas niekada neturėjo tokio gero dviejų žaidėjų tandemo kaip Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas. Abu jie atkrintamąsias pradėjo itin vangiai, bet išliko tvirti ir reikiamu momentu vedė komandą į pergales. K. Lowry netgi užsitarnavo vietą trečiame sezono NBA geriausių žaidėjų penketuke.

DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry

5. Turi potencialo

Dažniausiai geriausia komanda reiškia sportinės formos viršūnę. 2001-ųjų „Raptors“, kuriai iki šiol priklausė geriausias klubo istorijoje sezono rezultatas, ėmė ristis žemyn, kad ir kaip tuomet stengėsi jos lyderis Chrisas Boshas.

Bet dabartinės komandos jaunieji kertiniai žaidėjai (Jonas Valančiūnas, Terrence'as Rossas, Cory Josephas) yra susieję ateitį su klubu ilgam laikui, be to, tikimasi, kad tiek D. DeRozanas, tiek K. Lowry vasarą nepakels sparnų į kitas komandas. Taip pat klubas savo kišenėje turi 9-tą šaukimą šių metų NBA naujokų biržoje ir dar tris pirmo rato šaukimus ateinančius dvejus metus. Ši „Raptors“ turi visas galimybes tapti dar geresnė.

Jonas Valančiūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)