„Man reikia prisiimti atsakomybę, kad nesugebėjau žaidėjų psichologiškai paruošti rungtynėms. Nežinau, ar vyrai suprato, kad po pirmųjų finalo rungtynių Klaipėdoje bus kitaip. Čia jau ne vienerius metus krenta Europos grandai. Deja, nepavyko nuteikti žaidėjų žaisti labiau fiziškai, naudoti daugiau kontakto, nevėluoti. Kaip treneris žiūriu į save, prisiimu atsakomybę. Ir reikia tikėtis, kad trečiose rungtynėse būsime tokie, kokie esame įpratę būti“, – teigė Š. Jasikevičius.

Jo žodžiais, esminė problema buvo ta, jog „Žalgirio“ žaidėjai vėlavo tiek gynyboje, tiek puolime. „Kai visur vėluoji per metrą ar pusantro, jokia taktika nepadės“, – konstatavo strategas.

Jis tikino, jog „Neptūnas“ nebuvo parengęs ypatingų ginklų, o tik vieną naują derinį. „Pasikartosiu, kad problema buvo mūsų vėlavimas, o be to, „Neptūno“ ryžtas buvo didesnis nei mūsų. Aišku, prisidėjo ir tai, kad labai prastai pataikėme, bet nemanau, kad visą laiką nepataikysime, nes LKL esame geriausiai tolimus metimus metanti komanda. Šiandien pralošėme, tai tik vienerios rungtynės“, – labai neapgailestavo Š. Jasikevičius.


Nors „Žalgirio“ žaidėjų suolelis yra gerokai ilgesnis nei „Neptūno“, anot Š. Jasikevičius, šiandien visiems Kauno žaidėjams buvo juoda diena.

„Svarbiausia yra nusiteikimas. Finalas yra karas, o mes ėjome žaisti eilinių rungtynių“, – žodžių į vatą nevyniojo „Žalgirio“ vyriausiais treneris.

Šios komandos žaidėjas Martynas Pocius pripažino, jog „Neptūnas“ šiandien buvo visa galva geresnė komanda, todėl pelnytai laimėjo. „Mes turime daryti išvadas, kad tai daugiau nepasikartotų“, – teigė M. Pocius.

„Neptūno“ vyriausias treneris Dainius Adomaitis pripažino, jog pergalė saldi todėl, kad pavyko paneigti kalbas, jog uostamiesčio komanda finalo serijoje neiškovos nė vienos pergalės.

„Labai geras jausmas paneigti tokias kalbas. Taip sakau visos komandos vardu. Nereikia būti profesoriumi, kad suprastume, jog „Žalgiris“ yra stipresnė komanda, jie yra favoritai. Tačiau iš mūsų niekas neatims noro įrodyti, kad jie yra neteisūs, neatims nusiteikimo, energijos. Vyrų akyse matau ugnį ir labai stengiuosi, kad ji degtų visą finalo seriją“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Vardindamas pergalės priežastis, jis pabrėžė, jog „Neptūnui“ pavyko pasiekti tai, kad „Žalgiris“ nebedominuotų baudos aikštelėje, neatkovotų kamuolių po „Neptūno“ krepšiu. „Tai ir buvo pagrindinis faktorius, kuris palengvino lengvų taškų ieškojimą greitose atakose. Be to, prieš rungtynes akcentavome, kad svarbu kontroliuoti rungtynių tempą, kad vėl nepatektume į tokią duobę, kaip Kaune. Manau, kad ir tai pavyko padaryti“, – teigė D. Adomaitis.

„Neptūnui“ šiose rungtynėse negalėjo padėti traumuotas Arnas Butkevičius, kuris, anot D. Adomaičio, šį sezoną į aikštelę veikiausiai jau ir nebeišbėgs.

„Tai buvo visai kitokios rungtynės nei Kaune. Mums tada tiesiog pristigo poilsio po pusfinalio serijos su „Lietuvos rytu“. Prieš šias rungtynes turėjome daugiau laiko pailsėti, analizuoti varžovų žaidimą. Manau, kad mūsų gynyba lėmė rungtynių baigtį. Joje teko gerokai paplušėti, nes negalėjo padėti A. Butkevičius, kuris yra labai svarbi grandis gynyboje“, – kalbėjo „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika.

Jis juokavo, kad ši pergalė svarbi ir tuo, jog finalo serija tapo įdomesnė. „Girdėjome, jog kažkas net žiovauja, koks neįdomus finalas. Manau, kad dabar jis tapo įdomesnis“, – juokėsi M. Mažeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)