Mačą šeimininkai baigė turėdami vos vieną žaidėją aikštėje, nes likę penki surinko po penkias asmenines pražangas. Paskutinės trys mačo minutės buvo nutrauktos, nes pagal krepšinio taisykles aikštėje privalo būti bent du vienos komandos žaidėjai.

Keista dar yra ir tai, kad tokia situacija pasitaikė ne kokiame nors mėgėjų čempionate, o antroje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje.

Antrojo ketvirčio viduryje po Tomo Milinsko baudos metimų šeimininkų deficitas sumenko iki 26:31 ir atrodė, kad jonaviečiai palaikys intrigą. Visgi, tuomet kauniečiai šovė į priekį 12:2 ir šis pranašumas (43:28) šeimininkams pasirodė per didelis.

KTU krepšininkai dominavo visose statistikos kategorijose. Kovą dėl kamuolių laimėjo 39:25, pagal rezultatyvius perdavimus laimėjo 24:9, o pagal naudingumo balus persvara įspūdinga – 123:40.

Jonavos komandos treneris šiose rungtynėse galėjo verstis vos 6 auklėtinių pagalba. Likę krepšininkai yra patyrę traumas arba iškritę iš rikiuotės dėl ligos.

Jonavos sporto klubas po rungtynių savo feisbuko paskyroje išplatino oficialią poziciją: „Dar prieš šį savaitgalį siuntėme prašymą NKL leisti nukelti rungtynes. Lyga pasiūlė tartis su būsimais varžovais. Klube buvo tik penki galintys žaisti krepšininkai.

Likę klubo žaidėjai buvo traumuoti arba sirgo. Prašymas žaisti ne šį savaitgalį varžovų nebuvo patenkintas, todėl buvome priversti remtis itin maža rotacija. Šiandien dvikovoje rungtyniavo ir karščiuojantis Lukas Grabauskas. Esame ne mažiau nei Jūs nusivylę rezultatu, tačiau komanda privalėjo žaisti ir verstis turimomis pastangomis“.

Nacionalinėje krepšinio lygoje KTU krepšininkai užima 11 vietą (10/18), jonaviečiai žengia paskutiniai – keturiolikti (6/22).

KTU: Artūras Pelšas 17 (9 atk. kam.), Medas Kuprijanovas ir Deividas Pogužinskas po 15, Jaunius Davniukas 13, Airidas Giedraitis 12.

JSK: Lukas Grabauskas ir Ričardas Verbickas po 16, Tomas Milinskas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)