Rungtynės keturiais taškai be atsako pradėjo „Sūduva“, tačiau „Energa“ į tai atsakė savo spurtu 9:2 ir išsiveržė į priekį. Po nervingo pirmojo kėlinio rezultatu 12:16 pirmavo „Energa“.

Antrą kėlinį „Sūduva“ pradėjo kur kas labiau susikaupusi ir po 8 taškų iš eilės išsiveržė į priekį 21:16. Matydamas prastėjančią situaciją, „Energa“ komandos treneris Algirdas Paulauskas paprašė minutinės pertraukėlės.

Po jos niekas nepasikeitė – Torunės ekipa ir toliau klydo, o „Sūduva“ toliau didino savo pranašumą. „Energai“ pirmuosius taškus antrame kėlinyje pavyko pelnyti tik šeštą minutę, jų autore tapo W. Gajda (23:18). Iki ketvirčio pabaigos likus žaisti dvi su puse minutės, Ieva Šimkutė baudų metimais sukrovė „Sūduvai“ dviženklį pranašumą (18:28).

Trečiame kėlinyje „Energa“ spurtavo 9:2 ir priartėjo prie sumažino savo atsilikimą iki minimumo (29:30). Šaltą dušą gavusios marijampolietės nesutriko ir ramiai atstatė turėtą pranašumą (32:40). „Sūduva“ prastai sužaidė trečiojo kėlinio pabaigą ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo jau tik trijų taškų persvarą 40:37.

Ketvirtą kėlinį „Sūduva“ pradėjo 6 taškais be atsako (46:37). Pirmuosius taškus A. Paulausko auklėtinės pelnė tik įpusėjus kėliniui. Rungtynių eigai nepasikeitus, „Sūduva“ šventė pergalę rezultatu 57:45.

„Sūduva“: N. Skadaitė 13, S. Baliutavičiūtė 11, L. Svarytė 10 (10 atk. kam.), I. Šimkutė 9.

„Energa“: D. Morris 12, J. McBride 10, W. Gajda ir M. Radomska po 8.

„Sūduva“ dėl pirmosios vietos grupėje ir patekimo į turnyro finalą rytoj 19 val. susikaus su Maskvos „Dinamo-2“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją