Pirmajame etape Lietuva C grupėje varžysis su Latvija, Bosnija ir Hercogovina bei Izraeliu. Pirmas savo rungtynes mūsų šalies jauniai žais gruodžio 16 dieną (penktadienį) su latviais.

Su U18 rinktine į Turkiją išskrido Natural Pharmaceuticals-RKL A divizione rungtyniaujančios ekipos Vilniaus VKC žaidėjas Einaras Tubutis. Prieš mėnesį 18-ąjį gimtadienį šventęs 209 cm ūgio puolėjas jau pasiruošimo etape demonstruoja, kad rinktinėje bus vienas svarbiausių žaidėjų. Draugiškose pasirengimo etapo rungtynėse prieš Turkijos bendraamžius iš Klaipėdos kilęs E.Tubutis pelnė 11 taškų, o mače su LSU komanda pasižymėjo 15 taškų.

RKL čempionate krepšininkas rungtyniaudamas prieš labiau patyrusius varžovus taip pat demonstruoja solidų žaidimą. Per 12 sužaistų rungtynių jo taškų vidurkis siekia 14,8, o naudingumas – 18,3 balo.

Lapkričio mėnesio pradžioje E. Tubutis buvo išskirtas savaitės talento nominacijoje, kuomet per rungtynes surinko 33 naudingumo balus.

„Per vasarą stengiausi, dirbau, tobulėjau. Atsirado daugiau pasitikėjimo savimi, – tuomet duotame interviu kalbėjo krepšininkas. – Apskritai, pirmi metai buvo gana sunkūs RKL čempionate. Reikėjo priprasti. O dabar jau šiek tiek lengviau.“

E. Tubučio dabartinis treneris Gintautas Regina pasakojo, kad krepšininkas į jo grupę atvyko prieš 2 metus iš Klaipėdos. Prieš tai žaidėjas sportavo V.Knašiaus mokykloje vienoje grupėje su Tadu Sedekerskiu.

„Išskirtiniai šio žaidėjo bruožai yra, be abejo, ūgis. Ir kaip tokio ūgio žaidėjui, jis pasižymi gana gera dinamika, yra labai koordinuotas, pakankamai greitas. Dar kai jis išlavino ir tebelavina individualią techniką, kamuolio valdymą, darosi pakankamai stiprus sunkiojo krašto pozicijos puolėjas“, – kalbėjo ne vieną aukščiausio lygio talentą užauginęs G. Regina.

„Taip pat E. Tubutis turi gerą metimą. Kaip rodo RKL rezultatai, jis jau drąsiai žaidžia perimetre mesdamas tolimus metimus. Jei varžovas nepakankamai gerai ginasi, Einaras gali žaisti veidu į krepšį, prasiveržti tiek į kairę, tiek į dešinę pusę. Su tokiu ūgiu jis gerai kovoja dėl kamuolių. Taigi, kai sustiprėjo fiziškai, pagerino individualų meistriškumą, jis tampa stipria savo metų krepšinio figūra“, – kalbėjo treneris.

Paklaustas, kur E. Tubutį mato ateityje, G. Regina jam piešė šviesią profesionalo karjerą: „Jo ateitis, manau, tikrai bus gera. Nors tai nėra žaidėjas, kaip savo laiku buvo tokie super talentai kaip Arvydas Sabonis ar Jonas Valančiūnas. Bet tai krepšininkas, kuris turi gerą žaidimo suvokimą, žaidimo skaitymą. Manau, kad jo ateitis neapsiribos LKL. Tikiu, kad kai pasieks savo brandą, bus pajėgus rungtyniauti aukštesniame negu LKL lygyje. Nedrįsčiau prognozuoti, ar tai bus Eurolyga, ar Europos taurės ar netgi NBA. Bet manau, kad tai realu.“

U18 rinktinėje – kone pusė komandos žaidėjų yra rungtyniavę RKL pirmenybėse. Vienas iš dažniausiai linksniuojamų jaunųjų talentų – Tadas Sedekerskis. Jis 2012 m. būdamas vos 14-os rungtyniavo Neringos „Kuršių“ ekipoje.

Kiti RKL marškinėlius išaugę rinktinės nariai: Karolis Giedraitis, Lukas Uleckas, Ignas Sargiūnas, Grantas Vasiliauskas, Matas Jogėla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją