Pirmadienį Hiustone vykusioje dvikovoje su Portlando „Trail Blazers“ ekipa D. Motiejūnas pateko į šeimininkų starto penketą ir susitikimą pradėjo pelnydamas keturis iš pirmų šešių „Rockets“ taškų. Nors vėliau mūsiškį iš ritmo išmušė greitai renkamos asmeninės pražangos, jis vis tiek pasirodė solidžiai – per 22 min. pelnė 9 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, o Teksaso atstovai šventė pergalę 126:113.

Dėl tokio D. Motiejūno žaidimo ypač laimingas buvo „Rockets“ „centras“ Dwightas Howardas, kuris atskleidė, kad visai neseniai pats asmeniškai kalbėjosi su lietuviu apie nelengvą jo padėtį.

„Manau, D-Mo šiandien atliko didelį darbą. Esu labai laimingas dėl jo. Tiesa sakant, kaip tik prieš porą dienų aš su juo apie tai kalbėjausi. Sakiau jam, kad svarbiausia yra išlikti kantriam ir sunkiai dirbti. Nes jei netikėsi, kad kas nors įvyks, tai ir neįvyks. Ir štai, jis staiga – jau starto penkete bei žaidžia puikiai!

Dar neseniai D-Mo buvo labai nusiminęs, nes beveik nepakilo nuo atsarginių suolo. Tai sunku kiekvienam. Tada aš nusivedžiau jį į šalį ir patariau pasistengti išlaikyti koncentraciją, kadangi sunkus darbas visada atneša rezultatą. Ir tos pastangos, kurias jis įdėjo vasarą bei šį sezoną, pradeda atsipirkti“, – komandos draugo progresu džiaugėsi D. Howardas.

Tiesa, D. Motiejūnui vietos „Rockets“ starto penkete šį kartą veikiausiai atsirado tik dėl to, kad šiuo metu yra traumuoti net trys komandos aukštaūgiai – Omeras Ašikas, Gregas Smithas ir Terrence'as Jonesas. Pastarasis į aikštę gali grįžti jau trečiadienio rungtynėse su Sakramento „Kings“ klubu. Tokiu atveju, trenerio Kevino McHale'o žaidimo schemose D. Motiejūnas turbūt vėl turės tenkinti atsarginio vaidmeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)