Turnyre, kuris vyks penkiuose Lietuvos miestuose, gali dalyvauti trijų amžiaus grupių vaikinai ir merginos: gimę 1999—2000, 2001—2002 ir 2003—2004 metais. Turnyro kovas stebės Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila ir didelį dėmesį jaunimo ugdymui skiriantis treneris Šarūnas Sakalauskas. Pernai per „Sprite” turnyrus buvo atrinkti keli kandidatai į projektą „Talentų U15 karta”, laikomą laipteliu į Lietuvos jaunimo rinktinę. Šįmet tikimasi atrasti naujų talentų.

„Visi žino, koks svarbus krepšinio elementas yra žaidimas vienas prieš vieną – nesvarbu, ar esi įžaidėjas, ar „centras”. Kiek teko stebėti „Sprite” turnyrų, jie visada buvo kupini emocijų. Manau, kad ir naudingi, ugdant tą sugebėjimą žaisti vienas prieš vieną. Labai įdomu, kad pastaruoju metu absoliučiomis turnyro nugalėtojomis tampa merginos”, - pristatydamas šių metų turnyrą sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas.

Šįmet turnyras aplankys keturis Lietuvos miestus. Vilniuje, Kaune, Palangoje ir Klaipėdoje vyks keturi atrankos turnyrai. Finalo etapas vyks Vilniuje liepos 10 d. prieš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes su Venesuela.

„Kodėl mes remiame krepšinį? Norime padrąsinti žmones judėti daugiau ir bendrai gyventi aktyviai, okrepšinis yra idealus sportas judėjimui, - sakė kompanijos „Coca-Cola HBC” pardavimų Baltijos regione vadovas Valdas Pakštys. –„Sprite” turnyrai ne tik populiarina šią sporto šaką, bet ir padeda atrasti perspektyvių talentų Lietuvos krepšinio ateičiai. Juk būtent kovodami vienas prieš vieną jie turi geriausias galimybes atsiskleisti ir sužibėti kaip žaidėjai. Ypač svarbu ir tai, kad ir žiūrovams, ir dalyviams turnyras suteikialabai daug gerų emocijų.”

„Sprite” talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje „Sprite” krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Pagrindinis „Sprite” talentų kovų prizas šįmet padidintas iki5000 eurų vertės vienerių metų krepšinio talento stipendija. Pernai absoliučia „Sprite” talentų kovų čempione tapo ir stipendija džiaugėsi trylikmetė Klaudija Janionytė.

Finalo laimėtojams, užėmusiems pirmąją vietą kiekvienoje amžiaus grupėje (ir vaikinų, ir merginų), bus skirta kelionė į aukščiausio lygio krepšinio žvaigždžių rungtynes Europoje (po vieną kiekvienam laimėtojui), „Sprite Talentų kovos 2016“ taurės, Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ekipiruotės komplektas, bilietai į kontrolines Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Lietuvoje 2016 m.

Tačiau laimėjimais ir prizais galės džiaugtis ne tik turnyro nugalėtojai. Numatyta žaidimų bei laimėjimų ir žiūrovams, kurių į turnyrus susirenka tūkstančiai Jie galės sukti laimės ratą ir laimėti momentinių prizų. Taip pat vyks linkėjimų rinktinei fotokonkursas. Jo metu bus atrinkta dešimt laimingųjų aistruolių, kurie laimės bilietus į rinktinės palydėtuves Kaune – rungtynes Lietuva – Ispanija. Vienas aistruolis gaus unikalią galimybę įsiamžinti su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine.
Beje, aistruolių linkėjimai rinktinei, surašyti per „Sprite” turnyrą, bus vaizduojami ir reklaminėse juostose aplink aikštę per visas Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes.

Drauge su šia socialine akcija-konkursu, vyks dar viena atranka. Jos metu bus atrinktos penkios vietos Lietuvoje, kurioje Lietuvos krepšinio federacija drauge su kompanija „Coca-Cola” atnaujins krepšinio lentas. Norint laimėti šią dovaną pakaks suburti vietos bendruomenę ir dalyvauti kitame fotokonkurse.

Šia akcija siekiama ne tik suteikti džiaugsmo krepšinio entuziastams, bet ir suburti krepšinio bendruomenes.

Šio konkurso-socialinės akcijos taisykles galima perskaityti oficialiame „Sprite” talentų kovų puslapyje internete http://spritepromo.eu/. Ten pat vyksta ir krepšinio talentų kovų dalyvių registracija.

Dalyviai raginami registruotis savo regione kuo greičiau, nes dalyvių skaičius yra ribotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)