Pasak turnyrą stebėjusio Manto Kalniečio, tokios varžybos – pirmas žingsnis į didįjį kepšinį. „Turnyrai vienas prieš vieną atskleidžia individualius jaunųjų talentų sugebėjimus, nuo kurių prasideda taktinis meistriškumas. Pirmiausiai turi mokėti žaisti ir gintis vienas prieš vieną“, – tvirtino M. Kalnietis.

Pasak organizatorių, atrankinėse turnyro varžybose šiemet žaidė apie 800 dalyvių. Jie susikovė 4 miestuose: Vilniuje, Kaune, Druskininkuose ir Palangoje. Kiekviename mieste 1-4 vietas iškovoję krepšininkai jau šį šeštadienį, liepos 21 d. susirungs turnyro finale Vilniuje.

„Turnyras sulaukė didelio susidomėjimo – susirenka ne tik dalyviai, norintys išbandyti savo jėgas aikštėje, bet ir krepšinio sirgaliai. Kai buvau dalyvių amžiaus, deja, tokių turnyrų nebuvo. Turėjau tik treniruotes krepšinio mokyklos salėje“, – savo įspūdžiais dalinosi Palangos turnyre apsilankęs Darius Songaila.

„Sprite talentų kovoje“ dalyvauti galima ne tik žaidžiant tradiciniame gatvės krepšinio turnyre vienas prieš vieną, bet ir virtualioje kovoje, įkeliant savo 30 sekundžių video siužetą į internetinę svetainę www.sprite.lt. Tradiciniame turnyre žaidžia vaikinai ir merginos nuo 13 m. iki 17 m., o virtualioje kovoje – nuo 16 m. iki 24 m.

Iš virtualios kovos ir kvalifikacinių turnyrų bus atrinkta po šešis favoritus, kurie dalyvaus finaliniame etape. Du jo nugalėtojai: vienas, surinkęs daugiausiai krepšinio aistruolių balsų, kitas – labiausiai patikęs komisijos nariams, pateks į tarptautinį „Sprite“ projekto finalą. Jame NBA čempionai Kobe Bryantas ir LeBronas Jamesas rinks savo komandas specialioms varžyboms, kurios vyks 2013 m. NBA „Žvaigždžių dienoje“ Hiustone (JAV).

„Lietuva – krepšinio šalis, turime puikių jaunų žaidėjų. Tad neabejoju, kad lietuviai laimės tarptautinį „Sprite“ finalą ir K. Bryantui bei L. Jamesui teks laužyti liežuvius besistengiant ištarti lietuviškus vardus aikštėje Hiustone“, – šmaikštavo „The Coca Cola Company“ atstovė Ieva Lelešienė.

Atrankinių varžybų nugalėtojai bei visa papildoma informacija ir registracija į virtualią kovą pateikiama internetinėje svetainėje www.sprite.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją