Šiai Eurolygos A grupės kovai „Žalgiris“ negalėjo rengtis visa jėga. Per treniruotę kojos raumenį patempė pagrindinis Kauno ekipos vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas, kuris kelias pastarąsias dienas lengvai treniravosi tik individualiai.

Tačiau „Žalgiris“ neturi kur trauktis. Praėjusią savaitę atsisveikinus su ilgamečiu lyderiu Tanoka Beardu, jėgos po krepšiais kauniečiams reikia kaip oro.

„Neturime pasirinkimo, todėl Eurelijus, jei nebus komplikacijų, tikriausiai pasirodys aikštėje, – kalbėjo R. Grigas. – Nors ir neturime ryškaus ūgio pranašumo prieš varžovus, vienu mūsų privalumų turėtų tapti priekinė linija. Siekdami iškovoti pergalę turime gerai išnaudoti aukštaūgius“.

Padeda slovėno patarimai

„Žalgiris“ per tris turus Eurolygos A grupėje iškovojo vieną pergalę, o slovėnai yra laipteliu aukščiau su dviem įskaitiniais taškais.

„Olimpija“ jau pribloškė visus, kai gimtojoje „Tivoli“ arenoje nukovė Europos krepšinio grandus – Pirėjo „Olympiakos“ (87:78) ir Maskvos CSKA (74:72).

„Manęs tos pergalės tikrai nenustebino. Slovėnai turi neblogą komandą, kurioje jaunystė dera su patirtimi. Aistros ir noro jie turi užtektinai“, – neabejojo R. Grigas.

Rengtis rungtynėms padeda ir „Žalgirio“ puolėjo Gorano Jurako žinios. Anksčiau jis yra žaidęs „Olimpija“ klube, kelis mėnesius jame praleido ir pernai, bet iki šiol teismuose bando susigrąžinti neišmokėtą atlyginimą.

„Turime užtektinai vaizdo medžiagos ir informacijos, bet Goranas šią komandą pažįsta giliau, iš vidaus, tad jo patarimai – labai vertingi“, – pripažino „Žalgirio“ strategas.

Lyderiai turi pagalbininkų

R. Grigas akcentavo, kad šiandien gynyboje bus svarbiausia susitvarkyti su dviem „Olimpijos“ banginiais – Marko Miličiumi (vidutiniškai pelno po 15,3 taško) ir bosniu Jasminu Hukičiumi (15,7 taško).

Žalgiriečiams nederėtų užmiršti ir svarbiausių Slovėnijos klubo lyderių pagalbininkų – būsimojo NBA žaidėjo Gorano Dragičiaus (9,7 taško, 3,7 rezultatyvaus perdavimo), visiškai negirdinčio, tačiau kovingai rungtyniaujančio Mihos Zupano (8,3 taško) ir aukštai skrajojančio amerikiečio Ronello Tayloro (7,7 taško).

„Slovėnai ginasi labai agresyviai, ties pražangos riba. Šiemet Eurolyga tarsi paskelbė karą šiurkštumui. Žiūrėsime, kaip teisėjai traktuos slovėnų veiksmus“, – dar vieną svarbų šiandienos rungtynių aspektą pabrėžė R. Grigas.

„Olimpijos“ delegacija, valandą pavėlavusi, į Vilnių atskrido trečiadienį. M. Miličius neabejojo, kad ketvirtadienį Kaune vyks atkakli kova.

„Esame geros sportinės formos ir, įveikę du stiprius varžovus, pakilios nuotaikos. Bet mūsų jauna komanda labai skirtingai žaidžia namie ir išvykoje, todėl laukiu sunkios kovos. Nemanau, kad atsisveikinęs su T. Beardu „Žalgiris“ susilpnėjo – ši komanda turi jaunų talentų“, – kalbėjo vienas „Olimpijos“ lyderių M. Miličius.