Krepšininko tėvą pakirto klastinga liga – vėžys.

40-metis Ž. Ilgauskas yra vienas garsiausių mūsų šalies sportininkų. Beveik visą savo karjerą Klivlando „Cavaliers“ gretose praleidęs Ž. Ilgauskas žaisdamas NBA per 13 sezonų uždirbo per 125 mln. JAV dolerių. Karjerą jis baigė 2011 m. Majamio „Heat“ klube, o pagal gautus pinigus daugiausiai NBA lygoje uždirbusių užsieniečių sąraše apskritai yra 6-as.

Visgi gimtinėje Ž. Ilgauskas ilgą laiką buvo vertinamas prieštaringai. Sunkių traumų nuolat kamuotas krepšininkas po seno konflikto su Vladu Garastu daug kartų buvo kviestas į nacionalinę rinktinę, tačiau jos marškinėlių daugiau taip ir nebeapsivilko.

Šalis rinktinėje Ž. Ilgauskas sužaidė tik trejas rungtynes 1993-1994 m.

2014-aisiais jis priėmė JAV pilietybę ir automatiškai neteko lietuviškosios.

Po šio įvykio Lietuvoje buvo kilęs didelis skandalas, o jį labai skaudžiai išgyveno ir abu Ž. Ilgausko tėvai – Antanina ir Mečislovas, viešai piktinęsi dėl Lietuvos įstatymų.

„Žydrūnas pasakė man: aš gimiau Lietuvoje, čia augau ir savo noru pilietybės neatiduosiu. Jo principas toks: aš ne nusikaltėlis, kad atiduočiau savo pilietybę, o jeigu jums reikia, jeigu įstatymai bjaurūs, tai jūs patys ją ir pasiimkite – aš niekur nesikišiu. Jei jis būtų nusikaltėlis... O mūsų sūnus – švarus ir humaniškas“, – tuomet kalbėjo M. Ilgauskas.
Krepšininko tėvai Mečislovas ir Antanina Ilgauskai 2009-aisiais

Po šio įvykio ant valstybės ilgam supyko ir pats Ž. Ilgauskas. Krepšininkas ilgam atsitvėrė tylos siena, nors ir sugrįžta į gimtinę, su žiniasklaida aukštaūgis nebendrauja.

Verta pažymėti, kad krepšininkas ilgus metus užsiima labdaringa ir socialine veikla. Su amerikiete žmona Jennifer jis įsivaikino Kauno rajono globos namų auklėtinius Povilą ir Deividą, yra skyręs pinigų šios įstaigos remontui, naujo automobilio įsigijimui, labdara užsiima iki šiol.

„Tai, kad vaikai atrado šeimą, yra dar svarbiau už finansinę paramą. Tie vaikeliai ilgokai stovėjo įvaikinimo sąrašuose, ir jis (Ž. Ilgauskas – DELFI) sumąstė, kad reikia juos įsivaikinti. Dabar turime dar tu Ilgauskiukus, tik jau ne tokius „ilgus“, visai ne į tėtį. Buvo vaikai gražūs lietuvaičiai, o dabar – apvalučiai, tikri amerikonai“, – DELFI yra sakiusi globos namų vadovė Violeta Nutautienė.

Ž. Ilgauskas iki šiol noriai padeda Rimanto Kaukėno paramos grupei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)