“Todėl reikia kurti bendrus klubus, tokius kaip “Real” ar “Barcelona”. Jei bent 5-10 procentų į futbolo varžybas susirenkančių aistruolių užsuktų į krepšinio sales - tribūnos būtų pilnos”.

Paklaustas apie praėjusios savaitės susitikimą su Arvydu Saboniu Maskvoje ir pasiūlymus grįžti į “Žalgirį”, Š. Kalmanovičius sakė, jog kol kas jis nori likti “Spartak” ekipoje.

Su A. Saboniu prasitarė prisiminęs devyniasdešimtųjų pabaigą, kuomet “Žalgiris” laimėjo R. Saporta taurę ir tapo ULEB Eurolygos čempionais.

“Beje, pirmasis iš trofėjų iki šiol yra mano namuose. Nepaisant nuostabių Kauno klubo pasiekimų, Lietuvoje man daug kas pavydėjo ir linkėjo blogo. Buvo kalbų, jog siekiu pervadinti “Žalgirį” į “Maccabi” ir žaisti penketu, sudarytu vien iš Izraelio atstovų, taip norėdamas atkeršyti lietuviams už savo šeimos persekiojimą karo metu. I

š tikrųjų, mano mamą buvo išsiuntę į koncentracijos stovyklą, tačiau iš ten ją išlaisvino būtent lietuviai! Vėliau jie, rizikuodami gyvybe, mamą saugojo, todėl aš ir mano vaikai esame amžinai jiems skolingi”.

Vertindamas savo indėlį į Lietuvos krepšinį apskritai, “Spartak” vadovas labiausiai akcentavo ne nuostabią 1999 metų “Žalgirio” pergalę Eurolygoje, o sėkmingai įkurtą krepšinio mokyklą kartu su A. Saboniu.

Pasak Š. Kalmanovičiaus, šiuo metu į krepšinio subtilybes Kaune gilinasi per 800 vaikų.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją