Ankaros „Turk Telekom“ klubui atstovaujančio 29-erių metų S. Jasaičio statistika Europos Iššūkio taurėje - tiesiog tragiška: 0/18 tritaškių. Tai - neabejotinai prasčiausias rezultatas tarp visų turnyro žaidėjų.

Turkijos lygoje mūsiškis pastaruoju metu taip pat nežiba - taiklus buvo tik 1 iš 12 paskutinių jo tritaškių.

S. Jasaičio taikiklis nusimušė lapkričio 8 dieną, kai puolėjas mače su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipa prametė pirmus du tritaškius ir „įsivažiavo“.

Vėliau jis iš toli tuščiais šoviniais šaudė tiek Turkijos pirmenybėse, tiek Europos Iššūkio taurės turnyre: su Stambulo „Fenerbahce-Ulker“ (0/4 tritaškiai), su „Mersin BSB“ (1/4), su Zonguldako „Erdemir“ (0/3), su Bonos „Telekom Baskets“ (0/3), su „Minsk-2006“ (0/4), vėl su Pinar Karsiyaka“ (0/4) ir su „Telekom Baskets“ (0/5).

Paskutinį kartą S. Jasaitis sėkmingu tolimu metimu pasižymėjo mačo su „Mersin BSB“ antro kėlinio pradžioje. Nuo to laiko lietuviui krepšys tarsi užkeiktas: neįtikėtina, tačiau pro šalį skriejo 24-i jo bandymai iš eilės. Dar daugiau - iš paskutinių 30-ies lietuvio tritaškių metimų įkrito vos vienas.

Tritaškių sausra S. Jasaitį kamuoja jau beveik visą mėnesį. Kada ji baigsis, atsakys tik laikas.

Artimiausias rungtynes „Turk Telekom“ krepšininkai žais šį šeštadienį išvykoje su Edirnės „Olin“ klubu. Galbūt jau šioje dvikovoje S. Jasaitis nutrauks savo antirekordą.

Primename, kad būtent S. Jasaitis prametė ir lemiamą metimą Europos čempionato ketvirtfinalyje, kuris baigėsi sensacingu Lietuvos rinktinės pralaimėjimu Makedonijai - 65:67. Tiesa, tai buvo bandymas iš vidutinio nuotolio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją