211 cm ūgio A. Stoudemire‘as NBA lygoje žaidė nuo 2002-ųjų, kuomet naujokų biržoje 9-uoju numeriu buvo pašauktas Finikso „Suns“ klubo. Per savo karjerą pajėgiausioje pasaulio lygoje puolėjas taip pat žaidė Niujorko „Knicks“ (2010-2015 m.), Dallaso „Mavericks“ (2015 m.) ir Majamio „Heat“ (2015-2016 m.) komandose, tačiau pastaruoju metu ant parketo pasirodyti jam trukdė dažnos kelio traumos.

Didžiausią įspūdį pačiam A. Stoudemire‘ui paliko žaidimas Niujorko klube, tod4l su NBA jis nusprendė atsisveikinti būdamas „Knicks“ nariu.

Niujorko klubas, kuriame kitą sezoną žais Mindaugas Kuzminskas, su veteranu sudarė simbolinę vienos dienos sutartį, iš karto po kurios pasirašymo A. Stoudemire‘as viešai paskelbė apie savo profesionalo karjeros pabaigą.

„Aš noriu padėkoti klubo vadovybei, Philui Jacksonui ir kitiems už galimybę pasitraukti iš lygos būnant „Knicks“ žaidėju. Aš atvykau į Niujorką 2010-aisiais su tikslu atgaivinti šį klubą ir mums tai pavyko. Tikiuosi, klubo vadovybė sėkmingai tęs pradėtus darbus“, – pranešė A. Stoudemire‘as.

„Kai Amare paprašė mūsų, kad galėtų iš lygos pasitraukti kaip „Knicks“ narys, mes nedvejodami sutikome“, – pripažino „Knicks“ viceprezidentas Steve‘as Millsas.


Per 14 sezonų NBA lygoje A. Stoudemire‘as pelnė 15,994 taškus (vid. 18,9 per mačą), atkovojo 6,632 kamuolius (7,8 per mačą). Jis 6 kartus buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, 2003-iaisiais pripažintas geriausių NBA sezono naujoku.

2004 m. Atėnuose su JAV rinktine aukštaūgis iškovojo olimpinių žaidynių bronzą. Tuomet amerikiečiai mažajame finale įveikė Lietuvos krepšininkus, kuriems pralaimėjo grupės varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)