Abu legionieriai dar smalsiai dairėsi į komandos draugus, stengėsi kuo tiksliau pakartoti naują pratimą.

Treniruotės pabaigoje įsidrąsinęs L. Jacksonas nustebino visus - nedidukas amerikietis stryktelėjo ir įspūdingai sugrūdo kamuolį į krepšį. Netrukus gerų emocijų pridėjo komandos gydytojas Eduardas Liutkus. Nė vienam krepšininkui neįmetus iš aikštės vidurio, gydytojas taikliai švystelėjo kamuolį per save - nugara nusisukęs į krepšį.

„Nors atvažiavau tik vakar, jaučiuosi puikiai. Labiausiai sužavėjo komandos draugai, jie tokie draugiški, kad net nesijaučiu naujokas. Manau, bus smagu“, - šypsojosi amerikietis įžaidėjas L. Jacksonas. - Pirma treniruotė nustebino, nes mes universitete taip intensyviai ir sunkiai nedirbome. Bet man patinka darbas, kuris lavina komandines ir asmenines savybes“.

L. Jacksonas neslėpė, kad jo tikslas kiekviename mače - laimėti.

„Mano stipriausios savybės yra staigumas ir greitis, bet mėgstu ir pats įmesti, ir perduoti kamuolį komandos draugui“.

Įžaidėjas negailėjo gerų žodžių NCAA čempionate matytam ir Šiauliuose sutiktam Ch. Stephensonui.

„Jis yra geras žaidėjas. Važiuodamas į Lietuvą žinojau, kad čia labai gero lygio krepšinis, stiprus nacionalinis čempionatas. Žinau, kad šis žaidimas labai patinka ir sirgaliams, todėl nekantrauju sulaukti sezono pradžios“.

Geros nuotaikos neslėpė ir per treniruotę pakalbintas P.Dia, kuriam puikų įspūdį paliko ir miestas, ir arena.

„Čia viskas puiku - graži arena, ramus miestas. Tiesiog mėgaujuosi būdamas „Šiaulių“ komandoje, kurioje yra puiki atmosfera. Krepšininkai mums, naujokams, ir pataria, ir pajuokauja, džiaugiuosi, kad mane taip sutiko. Taip, Šiauliuose yra gerokai šalčiau nei Teksase, čia dažnai lyja, todėl vaikštau apsivilkęs striukę“.

Vidurio puolėjas pripažino, kad dar jaučia aklimatizacijos padarinius, nes atskrido į Lietuvą tik sekmadienį. Todėl per pirmą treniruotę jautėsi gerokai apsnūdęs, bet kasdien apsipranta su nauju laiku.

Paprašytas išvardinti savo stipriąsias puses, kairiarankis „centras“ sakė, jog mėgsta ir gintis po krepšiu, ir blokuoti metimus.

„Aišku, patinka įmesti, sugriebti atšokusį kamuolį. Tačiau darau tai, ko reikia komandai, ko reikalauja treneris. Jei reikės, žaisiu ir sunkiuoju puolėju, ši pozicija man irgi priimtina"\“.

Senegalietis pernai žaidė „Zagreb“ ekipoje ir debiutavo Eurolygoje. Paprašytas prisiminti kovas pajėgiausioje Senojo žemyno lygoje, aukštaūgis neslėpė susižavėjimo.

„Ten - aukščiausio lygio krepšinis, nes rungtyniauja geriausi krepšininkai. Taip, ten buvo sunku, bet malonu prisiminti tokias komandas kaip Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)