Klaipėdos „Neptūnas“ savo arenoje „Šiaulius“ įveikė rezultatu 83:77 ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį – 1:0.

„Kai žaidžiamos pirmos atkrintamosios rungtynės ir dar turi aikštės pranašumą, tada emociškai ypač svarbu, kad aplinka būtų pozityvi. Mūsų sirgaliai tai ir sukūrė. Rungtynių pradžia buvo ne tokia, kokią planavome, padarėme kelias grubias klaidas. Tačiau per rungtynes nepralaimėjome kovos dėl kamuolių, neleidome pelnyti greitų taškų. Kai kurias užduotis, kurias buvome suplanavę, vyrai įvykdė, kai kur dar reikia pasitempti“, – po rungtynių kalbėjo Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Anot jo, trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje klaipėdiečiai demonstravo puikų žaidimą, tokį, kaip reikia žaisti prieš „Šiaulius“.

„Su „Šiauliais“ visada labai sunku žaisti. Jie visada gerai išanalizuoja priešininkus, atsakingai rengiasi kiekvienoms rungtynėms. Todėl su jais visada sunku žaisti, bet labai įdomu. Tokia pat kova, matyt, bus ir Šiauliuose. Paskutinį kartą ten pralaimėjome, tad bus puiki proga atsirevanšuoti. Džiaugiuosi, jog vyrai yra tinkamai psichologiškai nusiteikę, pasirengę. Ir šiose rungtynėse jie aikštėje atidavė visą širdį, nagais kovojo dėl kiekvieno kamuolio. Rungtynių pabaigoje iš eilės pramesti keturi baudų metimai buvo ne nuovargis, o psichologija. Yra laikas kovoti, bet prie baudų linijos reikia atsipalaiduoti“, – kalbėjo D. Adomaitis.

„Šiaulių“ vyriausiais treneris Gediminas Petrauskas, pasveikinęs „Neptūną“ su pergale, lyg ir pripažino, kad patys šiauliečiai ją varžovams padovanojo. „Rungtynių pradžia buvo nebloga. Paskui vijomės, paskui mus vijosi, taip ir keitėmės. Antroje rungtynių pusėje, kai jau pirmavome keliais taškais, reikėjo protingiau sužaisti, o mes skubėjome žudyti, daryti skirtumą. Neapsigynėme vienas prieš vieną, buvo kitų problemų. Neveikė tam tikri dalykai, kuriuos buvome paruošę, todėl darysime korekcijas. Manau, „Neptūnas“ jas taip pat darys“, – teigė G. Petrauskas.

Jis pasidžiaugė tuo, jog rungtynės buvo labai gražios, nes dominavo kontaktinis žaidimas, o teisėjai esą puikiai susitvarkė, be reikalo pražangų nefiksavo.

„Pralaimėjome tik pirmąsias rungtynes. Dabar būtų klaida skaičiuoti, kas bus, jei pralaimėsime namuose. Mes įrodėme, kad galime laimėti ir Klaipėdoje, todėl tikrai negalvojame apie pralaimėjimą namuose, nevarome sau streso, tai būtų nesąmonė. Tiesiog ruošimės antrosioms serijos rungtynėms“, – tvirtino G. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)