Rungtynės prasidėjo atkakliai ir nervingai, abi komandos klydo ir puolime, ir gynyboje, o sužaidus trejas minutes rezultatas buvo lygus 5:5. Aktyviai rungtyniavusios komandos sunkiai rinko taškus, o pabėgti į priekį nepavyko nė vienai ekipai.

Rezultatyviai žaidęs Vitalijus Stanevičius likus žaisti 4 minutes pataikė tolimą metimą ir padidino klaipėdiečių pranašumą iki 6 taškų (15:9). Tačiau šiauliečiai nenuleido rankų ir laimėję atkarpą 8:2 išlygino rezultatą 17:17. Tuomet 7 taškus iš eilės pelnė šeimininkai ir po pirmojo kėlinuko pirmavo 24:18.

Sėkmingai klaipėdiečiai rungtyniavo ir antrojo kėlinuko pradžioje. Po Ernesto Ežerskio prasiveržimo su pražanga "Neptūnas" padidino pranašumą iki 8 taškų (28:20), o du iš eilės Aido Viskonto prasiveržimai skirtumą tarp komandų padidino iki 12 taškų (32:20).

Užsivedusių klaipėdiečių "Šiaulių" krepšininkams sustabdyti nesisekė ir kėlinuko pabaigoje. Šeimininkai didino persvarą ir likus žaisti mažiau nei minutę pirmavo 41:25. Vis dėlto išlaikyti didelio pranašumo šeimininkams nepavyko – trečiasis Manto Ruikio tolimas metimas sušvelnino skirtumą ir ilsėtis ekipos išėjo "Neptūnui" pirmaujant 43:33.

Po didžiosios pertraukos pirmieji taškus sužaidus beveik dvi minutes pelnė klaipėdiečiai – paskutinę atakos sekundę tritaškį įmetė Evaldas Dainys, o netrukus Ronaldas Dorsey pataikė tritaškį su pražanga ir šeimininkų persvara padidėjo iki 17 taškų (50:33). Sužaidus tris minutes triuškinantis V.Stanevičiaus dėjimas privertė svečius prašyti minutės pertraukėlės (52:33).

Šiauliečių žaidimą pagyvino Mariaus Prekevičiaus ir trys Arvydo Čepulio tritaškiai, o klaipėdiečių pranašumas sumažėjo iki 5 taškų (54:49). Dar labiau skirtumą tarp komandų sumažino Aurimo Kiežos dvitaškis, tačiau po ilgos pertraukos šeimininkams taškų pelnė E.Dainys. Likus žaisti vieną minutę Vaido Pauliukėno dvitaškis su pražanga ne tik išlygino rezultatą, tačiau ir persvėrė jį šiauliečių naudai (60:59). Tokiu rezultatu ir baigėsi trečiasis kėlinukas.

Lemiamas kėlinukas prasidėjo R.Dorsey dėjimu, tačiau A.Čepulis grąžino persvarą šiauliečiams (62:61). Dar sykį sirgalius iš savo vietų pakėlė Mariaus Kasiulevičiaus tritaškis, o netrukus tą patį pakartojo ir Mindaugas Mockus (67:62). Aistros augo ne tik tarp sirgalių, bet ir tarp krepšininkų, žaidėjai daug klydo ir sunkiai rasdavo kelią prie varžovų krepšio.

Sužaidus penkias minutes dar vieną tolimą metimą įsūdė A.Čepulis, tačiau E.Dainys atsakė tuo pačiu išlaikydamas penkių taškų persvarą (74:69). Šeimininkams pavyko padidinti pranašumą iki 6 taškų (76:70), tačiau tolimus metimus pataikė M.Prekevičius ir A.Čepulis, o rezultatas ir vėl tapo lygus (76:76).

Likus žaisti tris minutes daugiausiai Rolando Vaičiūno pastangomis įgijo 3 taškų persvarą (81:78). Per likusį laiką tikslesni buvo svečiai, kurie ir iškovojo pergalę rezultatu 86:84.

"Neptūnas": R.Dorsey 18, V.Stanevičius 16 (8 atk.kam.), V.Pridotkas 14, E.Dainys 12 (5 rez.perd.).

"Šiauliai": A.Čepulis 27, T.Klimavičius 14, M.Ruikis 11, R.Vaičiūnas 9, A.Masiulis 7.