Marijampoliečių aplenkta Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ nukrito laipteliu žemiau. Juos pasivijo Raseinių „Rasai“, kurie džiaugiasi penkių pergalių serija.

Be „Sūduvos-Mantingos“ savaitgalį pralaimėjimo kartėjo nepajuto „Rasai“ bei Vilniaus „Perlas“. Tuo metu pergalėmis nepasidžiaugė jau vienuoliktą kartą iš eilės suklupęs Molėtų „Ežerūnas“, Jonavos „Sporto klubas“ bei Joniškio „Delikatesas“, kuris pralaimėjo jau septintą kartą iš eilės.

Andriaus Aleksandrovo benefisas, smūgis „Šilutės“ tvirtovei bei gynėjo šou – visa tai ir dar daugiau – tradicinėje tinklalapio „nklyga.lt“ savaitės apžvalgoje.

Trileris

Sakoma, kad tikras komandos lyderis reikiamu metu iššaus net ir tuomet, jei prieš tai daugybė metimų skriejo pro šalį. Būtent tokią savo savybę šeštadienį pademonstravo Raseinių „Rasų“ atstovas Andrius Aleksandrovas.

Jo žvaigždė ryškiausiai spindėjo rungtynių tarp „Rasų“ ir „Delikateso“ komandų pratęsime. Iki jo pabaigos likus žaisti 12 sek. A.Aleksandrovas pataikė iš toli, o šis šūvis išlygino rezultatą (75:75).

Kitoje aikštelės pusėje Darius Griškėnas pataikė vieną baudą iš dviejų, o Raseinių komandos atsakymui buvo likusios 5 sekundės. Tuomet A.Aleksandrovas švystelėjo tolimą metimą, kamuolys paskutinę sekundę skrodė tinklelį, o „Rasai“ šventė sunkią pergalę.

Aleksandrovas šiame susitikime iki lemiamos rungtynių minutės buvo prametęs visus 8 tritaškius metimus.

Debiutas

Prieš kiek daugiau nei savaitę Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandos gretas papildęs atakų organizatorius Rytis Juknevičius praėjusį savo pirmąją savaitę ant parketo dar nepasirodė, tačiau praėjusį savaitgalį sūduviečių treneris Marius Kiltinavičius nusprendė, kad atėjo laikas gynėjo debiutui.

Pirmieji blynai R.Juknevičiui tikrai neprisvilo. Pirmajame mače su Kauno KTU komanda jis pelnė 10 taškų bei, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus, surinko 16 naudingumo balų. Dar sėkmingiau jis rungtyniavo mače su „Šilutės“ komanda, kai pelnė 18 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius bei surinko 22 naudingumo balus.

Arenos derbis

Šeštadienį Mezon-NKL pirmenybėse susitiko dvi komandos, kurios namų rungtynes šį sezoną žaidžia toje pačioje arenoje. Ventos progimnazijoje vykęs susitikimas baigėsi „Mažeikių“ pergale 73:65.

Turnyrinės lentelės išsidėstymo atžvilgiu ši rungtynių baigtis nebuvo itin tikėta, kadangi pakiliai šį sezoną rungtyniaujantys „Telšiai“ iki tol buvo suklupę tik triskart, o „Mažeikiai“ su 8 nesėkmėmis žengia vienuolikti.

Derbis II

Praėjusią savaitę įvyko ir dar vienas derbis. Kaune akis į akį susitiko dvi Kauno komandos – „Žalgiris-2“ ir KTU. Šį kartą akivaizdų savo pranašumą įrodė KTU komanda, kuri varžovus namų arenoje nugalėjo 89:63.

Laikinosios sostinės komandos tarpusavyje Mezon-NKL lygoje susikauna po metų pertraukos. Paskutinį kartą du Kauno klubai čempionate dalyvavo 2014-2015 metų sezone, kuomet be „Žalgirio“ dublerių žaidė ir „JAZZ-Diremta“.

Smūgis namuose

„Šilutės“ klubas namuose šį sezoną dar nebuvo pralaimėjęs nė vienų rungtynių, bet tai tęsėsi iki praėjusio savaitgalio. „Sūduva-Mantinga“ tapo pirmąja sezono komanda, kuri triumfavo Roberto Kuncaičio kariaunos teritorijoje. Marijampoliečiai šilutiškius nukovė 89:85.

Beje, nepaisant to, kad pastaraisiais metais „Sūduva-Mantinga“ sugebėjo iškovoti tiek bronzos medalius, tiek ir Mezon-NKL čempionės vardą, Šilutėje laimėti ji nesugebėjo jau trejus metus.

Išsigelbėjimas

„Mažeikių“ klubas rungtynėse Vilniuje su vietos „Perlu“ jau buvo rimtai užspaudęs sėkmingai šį sezoną rungtyniaujančius vilniečius, tačiau šie lemiamu metu atrado savo lyderį. Iki mačo pabaigos likus žaisti 31 sek rezultatas dar buvo lygus (74:74), tačiau tuomet itin sudėtingą metimą per varžovų rankas paskutinę atakai skirto laiko sekundę pataikė Aistis Pilauskas ir išvedė savo komandą į priekį (77:74). Kaip paaiškėjo vėliau, šis metimas „Perlo“ komandai nulėmė pergalę.

Įžaidėjo benefisas

Tikrą šou penktadienį surengė Raseinių „Rasų“ gynėjas Tomas Galeckas. Siautėjęs krepšininkas rungtynėse su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ komanda per 35 minutes pelnė 20 taškų (6/7 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius bei atliko net 15 rezultatyvių perdavimų.

Šis rezultatas buvo geriausias asmeninis T.Galecko karjeros pasirodymas. Ankstesnis jo rezultatyvių perdavimų rekordas buvo ryškiai mažesnis – 8. Galecko vedami „Rasai“ klaipėdiečius nugalėjo užtikrintai – 97:70.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją