Pernai laimėję pirmą kartą rengtą Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, šiemet „Lietuvos ryto“ krepšininkai šias varžybas bus priversti stebėti per televizoriaus ekraną arba iš žiūrovų pozicijų.

Nors „Juventus“ šiose rungtynėse prametė visus 10 savo mestų tritaškių, tai Antano Sireikos auklėtiniams nesutrukdė iškovoti vieną iš skambiausių pergalių per visą klubo egzistavimo istoriją.

Po permainingo pirmojo kėlinio „Juventus“ pirmavo 23:22. Įpusėjus antrajam „Lietuvos rytui“ pavyko perimti inciatyvą, tačiau atitrūkti R. Kurtinaičio auklėtiniams neleido problemos metant iš po krepšio. Sužaidus 20 min. švieslentėje atsispindėjo lygybė – 42:42.

Trečiajame iniciatyva jau priklausė šeimininkams, kurie po 30 min. buvo priekyje (65:62), o „Lietuvos rytas“ laikėsi beveik vien po krepšiu galingai kovojusio Drew Gordono pastangomis.

R. Kurtinaitis tik įpusėjus ketvirtajam kėliniui į aikštelę pirmą kartą išleido Roką Giedraitį, kurio tritaškis likus puspenktos minutės išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį (72:71). Likus žaisti kiek mažiau nei 3 min. Jimmy Baronas pataikė tris baudas suteikė vilniečiams 3 taškų pranašumą, o vienas D. Gordono baudos metimas jį padidino iki 4 taškų (81:77), bet jo vilniečiai neišsaugojo.

Lemiamus taškus šiame mače pelnė Vytautas Šulskis, svarbiu momentu realizavęs visas keturias baudas – jomis persvėręs rezultatą ir įtvirtinęs pergalę.


„Lietuvos rytas“ šiose rungtynėse pataikė 8 iš 24 tritaškių (33 proc.), bet gerokai prasčiau už šeimininkus atakavo iš dviejų taškų zonos. Vilniečiai realizavo 50 proc. (21/42), o uteniškiai – 63 proc. (29/46) savo dvitaškių.

„Juventus“: Vaidas Čepukaitis 21 (7 atk. kam.), Jamaras Diggsas 14, Valdas Vasylius 12, Vytautas Šulskis 12, Gytis Sirutavičius 12, Dainius Šalenga 8, Ovidijus Galdikas 6, Aaronas Bestas – 2 taškai.

„Lietuvos rytas“: Drew Gordonas – 25 (9/15 dvit., 15 atk. kam.), Jamesas Baronas – 16, Davidas Loganas, Laimonas Kisielius ir Anthony Fisheris po 8, Clevinas Hannah ir Deividas Gailius – po 5, Rokas Giedraitis – 3, Adamas Lapeta ir Julius Jucikas – po 2 taškus.

„Juventus“ taurės pusfinalyje susigrums su Panevėžio „Lietkabeliu“ arba Alytaus „Dzūkija“. Šios komandos tarpusavyje kovos trečiadienio vakarą.

„Tete-a-Tete Casino – LKL“ čempionate abi komandos tarpusavyje žaidė dukart ir pasidalino po pergalę: „Lietuvos rytas“ Vilniuje laimėjo 98:81, o „Juventus“ Utenoje – 81:74.

Vilniečiai LKL turnyro lentelėje šiuo metu rikiuojasi trečioje, o uteniškiai – ketvirtoje vietoje.

Primename, kad R. Kurtinaitis prie „Lietuvos ryto“ vairo stojo tik praėjusį savaitgalį, kuomet pakeitė savo postą palikusį Tomą Pačėsą. Būtent T. Pačėso treniruojamas „Lietuvos rytas“ pernai ir laimėjo pirmą kartą rengtą Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

Mačas Utenoje R. Kurtinaičiui prie „Lietuvos ryto“ vairo buvo tik antras. Savaitgalį LKL čempionate sostinės komanda 82:81 palaužė „Šiaulius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)