„Nevėžis“ (7-3) – „Dzūkija“ (3-8). Transliacijos pradžia nuo 16 val.

Pirmojoje šios dienos LKL pirmenybių dvikovoje Kėdainiuose nuo 16 val. susitiks ketvirtojoje turnyrinės lentelės pozicijoje žengiantys vietos „Nevėžio“ ir devintąją vietą čempionate užimantys „Dzūkijos“ krepšininkai.

Prieš kurį laiką „Nevėžio“ klubą dėl finansinių priežasčių palikęs ekipos lyderis Vilmantas Dilys buvo tik vienintelė netektis klubui, kurį grasino paliksią ir daugiau krepšininkų. Kad blogiausi laikai jau praeityje įrodo ir šią savaitę klubą papildęs aukštaūgis Aurimas Adomavičius.

Pastarosiose rungtynėse LKL čempionate Gintaro Leonavičiaus auklėtiniai – 68:69 pralaimėjo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams.

Mindaugo Lukošiaus treniruojama „Dzūkijos“ ekipa pamažu atsisveikina su legionieriais. Komandą praėjusią savaitę paliko serbas Marko Iličius, šią – amerikietis James Lewis Jr. Vietoj jų prie klubo prisijungė perspektyvūs lietuviai – Eigirdas Žukauskas, Tomas Lekūnas, Giedrius Staniulis bei Paulius Dambrauskas.

Naujasis jėgų papildymas padėjo alytiškiams dukart įveikti „Šiaulių“ klubą – vieną kartą LKL čempionate – 81:76, kitą – DNB LKF taurės rungtynėse – 80:69.

Šiandien tik dėl pergalės kovosiantys klubai jau buvo surėmę ginklus Alytuje. Tąsyk rungtynes rezultatu – 82:76 laimėjo kėdainiečiai.

„Šiauliai“ (4-8) – „Pieno žvaigždės“ (8-4). Transliacijos pradžia nuo 17 val.

Antroji šios dienos LKL dvikova „SportoTV.lt“ žiūrovų lauks nuo 17 val. Šiauliuose, kur susitiks vietos „Šiaulių“ ir „Pieno žvaigždžių“ klubai. 

Šiauliai antrojoje šių ekipų akistatoje sezone sieks atsigriebti už pralaimėjimą Pasvalyje. Tąkart trenerių Rimanto Grigo ir Gedimino Petrausko krepšininkų dvikovą – 71:65 laimėjo šeimininkų komanda.

Po šio laimėjimo „Pieno žvaigždės“ per kitus aštuonis mačus iškovojo šešias pergales ir su aštuoniomis pergalėmis ir keturiais pralaimėjimais bendroje įskaitoje įsitvirtino penktojoje čempionato pozicijoje.

„Šiaulių“ klubas savo ruožtu išgyvena ne geriausius laikus. Viena nestabiliausių LKL komandų vieną turą sugeba įveikti „Nevėžio“ ekipos pasipriešinimą – 81:77, tačiau jau po poros savačių pralaimi „Dzūkijai“ – 76:81.

Daugkartiniai LKL bronzos medalių laimėtojai savo sąskaitoje turi tik keturias pergales ir aštuonias nesėkmes ir užima aštuntąją poziciją čempionate. Tiesa, šiauliečiai nori kilti aukščiau. To įrodymas – prie ekipos iš Klaipėdos „Neptūno“ prisijungęs amerikietis Davidas McLure‘as.

„Juventus“ (4-7) – „Tonybet“ (10-2)

Intriguojantis LKL mačas krepšinio gerbėjų laukia nuo 17 val. Utenoje šeimininkų „Juventus“ komandą egzaminuos vienas iš galingiausių šio sezono LKL klubų – Prienų „Tonybet“.

Visada namų arenoje pavojingas „Juventus“ klubas šį sezoną neretai buksuoja. Sezono pradžioje ekipai vadovęs Vitoldas Masalskis per šešerias LKL rungtynes iškovojo tik vieną pergalę. Strategą pakeitęs Virginijus Sirvydis per savo penkių mačų seriją LKL čempionate sugebėjo pasiekti tris laimėjimus.

V. Sirvydžio treniruojamas „Juventus“ klubas demonstruoja geresnį puolimą – 82,6 tšk. nei sezono pradžios Utenos komanda – 72 tšk. Kaip bebūtų, viena yra aišku – uteniškiams ir toliau reikia pergalių, nes dabartinė klubo pozicija – sepintoji vieta čempionate – labai trapi. Ekipai į nugarą kvėpuoja trijų keturių komandų vilkstinė.

Savo ruožtu Virginijaus Šeškaus treniruojamas „TonyBet“ šių metų sezone klumpa retai. Prieniškius dar čempionato pradžioje įveikė „Nevėžis“ – 72:78. Antrąjį pralaimėjimą ir patį skaudžiausią šių metų pirmenybėse prieniškiai patyrė prieš savaitę mače su „Pieno žvaigždėmis“ – 61:81.

Patį Kauno „Žalgirį“ sutriuškinę „TonyBet“ krepšininkai, turintys dešimt pergalių, žygiuoja antrojoje turnyrinės lentelės pozicijoje. V. Šeškus supranta – mačas su „Juventus“ puiki proga įtvirtinti pozicijas, tad šeimininkų komandai lengva nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)