Auga masiškumas

„Penktasis mūsų sezonas – sąlyginai jubiliejinis. Net šiais sunkiais laikais lyga turi naujokų iš Varėnos, Elektrėnų, Panevėžio, Molėtų, Utenos, Marijampolės, Plungės, Skuodo ir Pagėgių, – čempionato pradžiai skirtoje spaudos konferencijoje sakė RKL prezidentas Arvydas Kregždė. – Tiesa, varžybose nedalyvaus į aukštesnį divizioną iškopęs Radviliškis bei iš čempionato pasitraukusios Kauno „KTU-Žalvario“, Ukmergės, Širvintų, Telšių ir Alytaus ekipos.“

RKL čempionatas prasideda spalio 23 d. ir rungtynės vyks griežtai pagal nustatytą tvarkaraštį – penktadieniais ir šeštadieniais.

RKL masiškumas akivaizdžiai auga. Debiutiniame 2005-06 metų sezone žaidė 23, 2006-07 m. – 25, 2007-08 m. – 28, o praėjusiame sezone – 32 ekipos.

„Mūsų lygos tikslas – krepšinio populiarinimas, kad jis apimtų kuo platesnę geografiją. Norime, kad komanda būtų kiekviename Lietuvos rajone ir mieste. Per sezoną planuojame sužaisti mažiausiai 230 rungtynių. Šį sezoną kvietėme prie mūsų prisijungti Druskininkus, Šilalę, Rietavą, Lazdijus, Kalvariją ir Vilkaviškį, kurie atsisakė“, – aiškino RKL vadovas A. Kregždė.

RKL lygos komandos yra suskirstytos į 4 pogrupius pagal geografinius regionus – Suvalkijos, Žemaitijos, Aukštaitijos ir Vidurio. Kovos vyks penkiais etapais, o RKL čempionas pereinamąsias rungtynes dėl patekimo į aukštesnį divizioną žais su NKL lygos paskutinę vietą užėmusiu klubu.

Karjeros tramplynas jauniems žaidėjams ir teisėjams

RKL šį sezoną bus jaunystės ir patirties derinys.

„12-os mūsų komandų amžiaus vidurkis yra mažesnis negu 23-eji metai. Vyriausios ir labiausiai patyrusios – Elektrėnų, Kupiškio ir Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ komandos, – informavo RKL direktorius Aleksas Makulavičius. – Dublerių komandas į mūsų lygos varžybas delegavo Jonavos, Prienų, Utenos, Vilniaus „Perlo“, Šiaulių ir Klaipėdos klubai.“

Kai kuriose komandose bus krepšinio pasaulyje garsių pavardžių.

„Taip, pavyzdžiui, Raseinių klube šį sezoną žais Romanas Brazdauskis, Darius Lukminas, Dainius Staugaitis, Vaidas Jurgilas, Nerijus Karlikanovas, o Šakių „Zanavykui“ atstovaus Giedrius Pečiulionis ir Rolandas Mačiulaitis“, – RKL žvaigždes vardino A. Makulavičius.

RKL aukštesniems divizionams rengia ir teisėjų kadrus.

„Vyksta ir teisėjų rotacija. Gerai užsirekomendavę RKL teisėjai pereina į NKL, o iš ten vėliau į LKL. Šį sezoną RKL dirbs 54 teisėjai, o jų darbą vertins speciali peržiūros komisija. Praėjusį sezoną skundų arbitrams nebuvo, išskyrus incidentą Šakiuose su vienu Jurbarko „Nemuno“ krepšininku“, – teigė A. Makulavičius.

Žais gerose salėse, gausiai susirinkusiems žiūrovams

RKL vadovai tikino, kad komandų infrastruktūra yra patenkinama, o čempionato rungtynes gana gausiai lanko žiūrovai.

„Šakiuose spalio 5 d. buvo atidaryta puiki 700 vietų salė, kurios sąmatinė vertė 10 milijonų litų. Visose salėse yra FIBA reikalavimus atitinkantys techniniai įrengimai, o žiūrovų daugiausia susirenka Biržuose, Šakiuose ir Plungėje.

Naujo sezono favoritų nėra. Pajėgiausiųjų komandų aštuntuko tarpusavio susitikimai neprognozuojami, o nuo pusfinalių prasideda tikri mūšiai“, – pasakojo RKL viceprezidentas Remigijus Daugėla, pridūręs, kad žaidėjai iki sausio 29 d. galės pereiti į aukštesnę lygą.

RKL lygos atstovai – vieninteliai praėjusios vasaros rinktinių medalininkai

Praėjusią vasarą daugybė Lietuvos rinktinių dalyvavo Europos ir pasaulio čempionatuose. Geriausiai tarptautiniuose turnyruose sekėsi kaip tik RKL kovose užgrūdintoms ekipoms.

Taip Europos vicečempione Kaune tapo 16-mečių jaunučių komanda, kurios nariai žaidė RKL lygoje, o Lietuvos kurčiųjų rinktinė olimpiadoje Taivane iškovojo sidabro medalius.

„Mums RKL lyga labai naudinga. Mes čia sukaupiame puikų patirties kapitalą ir apšaudome mūsų jaunimą. Lietuvos kurčiųjų rinktinės nariai ugdomi šioje lygoje“, – pastebėjo Algimantas Šatas, šalies kurčiųjų rinktinės vyriausiasis treneris.

RKL komandos:

Žemaitijos regionas A1

1. Šiaulių raj. „Grafų baldai-Kristalas“
2. Kretingos „Kretinga“
3. Plungės SM „Žemaitukai“
4. Skuodo „Kuršasta“
5. Akmenės „SC KK Akmenė“
6. Klaipėdos „Tekoda“
7. Neringos „Neringos kuršiai“
8. Plungės SM
9. Pagėgiai

Suvalkijos regionas A


1. Šakių „Zanavykas“
2. Marijampolės „Kadis“
3. Kauno „LŽUŪ-Tornadas“
4. Birštono „Jazz-Diremta“
5. Marijampolės „Mantinga“
6. Prienų „Rūdupis KKSC“
7. Jonavos SK
8. Jurbarko „Nemunas“
9. Varėnos „Extra“

Aukštaitijos regionas B


1. Šiaulių „Saulė-Aukštabalis“
2. Kėdainių SM „Nevėžis“
3. Panevėžio „Oranžinis kamuolys“
4. Rokiškio „Darola“
5. Kupiškio SK „Dailista“
6. Biržų „Rinkuškių alus“
7. Panevėžio „Bangenė-Aivera“
8. Raseinių „Raseiniai“

Vidurio regionas B1


1. Vilniaus „KM-Magnus“
2. Molėtų „Ežerūnas“
3. Ignalinos „Ignalina“
4. Lietuvos kurčiųjų rinktinė
5. Visagino „Visaginas“
6. Vilniaus „Š.M.K.A.-Lietuvos draudimas“
7. Vilniaus krepšinio mokykla
8. Elektrėnų „Centaurus“
9. Utenos „Juventus“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją