Dar praėjusio sezono pabaigoje NKL valdyba nutarė pakeisti varžybų modelį: atsisakyta dviejų pogrupių sistemos, todėl reguliariajame sezone komandos po du kartus žais tarpusavyje – namie ir išvykoje. Pirmajame etape kiekvienos komandos laukia 32 dvikovos.

Į atkrintamąsias varžybas iškops 12 geriausių reguliariojo sezono komandų. Keturi pajėgiausi klubai iš karto pateks į ketvirtfinalį, o 5-12 vietas užėmusios komandoms susirems aštuntfinalyje.

Aštuntfinalyje, ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir mažajame finale bus kovojama iki trijų pergalių, o didžiojo NKL superfinalo dalyviai varžysis iki 4 laimėtų rungtynių. NKL čempionas įgyja teisę peržaisti su LKL paskutine komanda dėl patekimo į LKL. Peržaidimas turėtų įvykti 2008 m. gegužės mėn. pradžioje. Bus žaidžiama iki 3 laimėtų rungtynių, o aikštės pranašumas priklausys LKL komandai.

Pirmajame etape 13-17 vietas užėmusios NKL ekipos žais ratų sistema – namuose ir išvykoje. Komandoms užsiskaitys tarpusavio reguliariame sezone surinkti taškai.

Žemiausią vietą užėmusi komanda dėl išlikimo NKL rungsis su Regionų krepšinio lygos (RKL) nugalėtojais. Peržaidimas turėtų įvykti 2008 m. balandžio mėn. pradžioje. Bus žaidžiama iki 3 laimėtų rungtynių, o aikštės pranašumas priklausys NKL ekipai.

NKL čempionato mačai praėjusį sezoną vyko ketvirtadieniais ir šeštadieniais, o šiame sezone bus žaidžiami penktadieniais 17 val. ir šeštadieniais 12 val. (tiesioginė transliacija) ir 16 val.

Lygos čempiono titulą gins Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė“ klubas. Antrąją vietą praėjusį sezoną užėmė Jonavos „SK Dextera“, trečiąją – Pakruojo „Meresta“.

Po praėjusio sezono net 12 NKL krepšininkų perėjo į LKL komandas, būrys NKL žaidėjų atstovavo Lietuvos jaunučių, jaunių ir jaunimo rinktinėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją