Pernai kovo mėnesį buvo sunku į komandą įlieti Jerome‘ą Randle'ą, tuo labiau įžaidėją. Žinau, kad kiekvienas treneris sezono metu nenori permainų. Tai daro ne iš gero gyvenimo. Aišku, jei yra galimybė pasistiprinti, gal ir gerai. Aš už tęstinumą.
Šarūnas Jasikevičius
Pirmoje tarpusavio akistatoje Kaune žalgiriečiai suklupo 75:88. Apskritai per visą istoriją „Olympiakos“ klubą yra nugalėję tris kartus per 13 bandymų, o išvykoje – vienintelį sykį 2012-ųjų spalio 25-ąją (79:61).

„Treneris po vaizdo peržiūros minėjo, kad rungtynėse Kaune žaisdami prieš graikus susikūrėme neblogas progas metimams, tačiau nepataikėme. Rytoj stengsimės išlaikyti tą patį žaidimą puolime ir kuo ilgiau išlikti rungtynėse. Su kiekvienu maču tobulėjame“ , – kalbėjo Artūras Milaknis.

„Pirmiausia, mums rytoj reikia žaisti panašiai kaip Kaune. Tada sužaidėme puolime tikrai geras rungtynes. Turime ir toliau būti ambicingi, mūsų gynėjai turi veržtis, ardyti jų gynybą. Kaune nedaug pataikėme, nors progų susikūrėme nemažai. Kitos komandos, žaisdamos su „Olympiakos“, tiek progų neturi.

Tiesa, mes padarėme nemažai klaidų ir jie už jas mus nubaudė. Žaisime panašiai kaip Kaune, stengsimės pristabdyti pirmose rungtynėse žibėjusius jų lyderius: Printezį, Papanikolau, Lojeskį. Liniją turime, reikia eiti ja toliau“, – žurnalistams kalbėjo Š. Jasikevičius.

Graikai iš paskutinių 7 rungtynių laimėjo 6 ir turnyro lentelėje yra lyderių trejete – turi vienodai pergalių kaip ir CSKA (15/6) bei viena atsilieka nuo Madrido „Real“ (16/5). Tuo metu „Žalgiris“ (9/12) rikiuojasi dešimtas, tačiau vis dar turi šansų žengti į kitą etapą.

Šaro manymu, gerų „Olympiakos“ rezultatų paslaptis – labai paprasta. Graikai visada Eurolygoje būna tarp geriausių komandų, nes daug metų žaidžia ta pačia sudėtimi.

„Sistema, žinoma. Kalbame apie kitas komandas, tokias kaip „Crvena Zvezda“, „Olympiakos“, „Real“ – kiekvienais metais yra tęstinumas. Ši „Olympiakos“ sudėtis yra laimėjusi Eurolygą, tie žaidėjai žino, ką daro. Jie turi didelę rotaciją. Mažai kas pas juos žaidžia 30 ar daugiau minučių. Jeigu vienas žaidėjas iškrenta, ateis kitas žaidėjas ir sužais ir jiems tai nėra problema. Jei koks žaidėjas iškrenta iš rikiuotės, iš karto pasirašomas kontraktas su kitu. Tačiau pagrindas pas juos eilę metų tas pats.

Aišku, visas rungtynes žaisti aukštu intensyvumu sunku, pasitaiko pralaimėjimų. Galima tikėtis, kad jiems pasitaikys bloga diena, tačiau mes turime žiūrėti savo daržą“, – svarstė žalgiriečių vairininkas.

O kauniečių darže – gana pakilios nuotaikos, kurioms įtakos turėjo tiek įspūdingos pergalės Eurolygoje, tiek sekmadienį laimėtas mačas prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Kiekviena pergalė atneša pasitikėjimo, šiuo metu, palyginus su pirmomis rungtynėmis Kaune, esame kitokioje formoje tiek psichologiškai tiek fiziškai“, – pasitikėjimu tryško A. Milaknis.

„Matosi, kad komanda labiau tiki savimi. Jie užsidėjo bazę, pabuvo vienas su kitu sunkiose kovose. Tai yra gerai, tačiau kiekvienos rungtynės yra atskira istorija. Turime gerbti varžovus ir kibti jiems į atlapus“, – atsargus, bet kovingas išliko Šaras.

Žiniasklaidoje informaciją nuolat sekantis „Žalgirio“ treneris, prieš sėsdamas į komandos autobusą, gavo svarbios informacijos apie kitą savaitę vietiniame laukiančius varžovus. Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje žalgiriečiai grumsis su Klaipėdos „Neptūnu“, kuris neteko savo lyderio Jimmy Barono. Šis perbėgo į Vilniaus „Lietuvos rytą“, su kuriuo žalgiriečiai potencialiai gali susikauti finale dėl pirmojo sezono trofėjaus.

Tiesa, sostinėje iki šiol dar nėra iki galo paaiškėjęs Davido Logano, siejamo su persikėlimu į Italiją, likimas.

„Nežinau, kaip vertinti, matosi, kad visose komandose vyksta pasikeitimai. Visos žiūri savo situaciją, vertinsim kai sužinosime visus ėjimus. Niekas nenori darkyti savo komandos, nenoriu lįsti į jų lizdą ir spėlioti. Man svarbu, kad mūsų komanda išliktų ta pati kuo ilgiau. Žaidėjai pripranta vienas prie kito, prie trenerio.

Pernai kovo mėnesį buvo sunku į komandą įlieti Jerome‘ą Randle'ą, tuo labiau įžaidėją. Žinau, kad kiekvienas treneris sezono metu nenori permainų. Tai daro ne iš gero gyvenimo. Aišku, jei yra galimybė pasistiprinti, gal ir gerai. Aš už tęstinumą“, – mintimis dalijosi Šaras.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ mačas „Taikos ir draugystės“ arenoje prasidės penktadienį 21 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)