Klaipėdiečiams kelionė į Salonikus pareikalavo nemažai jėgų – pirmadienį 4.45 val. ryto komanda rinkosi Palangos oro uoste. Vėliau sekė skrydžiai trimis lėktuvais: iš Palangos į Rygą, iš Rygos į Miuncheną ir galiausiai į Salonikus.

„Neptūno“ komanda Salonikuose viešbutį pasiekė tik apie 14 valandą. Papietavo, šiek tiek pailsėjo ir analizavo varžovų video įrašus. Vėliau vyko į PAOK areną atlikti vakarinę treniruotę.

Čia klaipėdiečių laukė būrys Graikijos žurnalistų. Jie atkakliai apie krepšinį, komandos situaciją, nusiteikimą ir panašiai kamantinėjo „Neptūno“ vyr. trenerį Dainių Adomaitį.

PAOK krepšinio arenoje, kurioje telpa 8500 žiūrovų, pirmadienio vakarą buvo itin šalta. Kai kurie „Neptūno“ žaidėjai treniravosi net su sportiniais džemperiais. Dėl šalčio, kad žaidėjai neperšaltų, „Neptūno“ trenerių kolektyvas nusprendė net sutrumpinti treniruotę.

Patys graikai sakė, kad pastarosios dvi dienos Graikijoje – itin šaltos. Anot jų, per pastaruosius 50 metų tai šalčiausios dienos. Graikai nėra pratę prie sniego, o pastarosiomis dienomis jo Graikijoje netrūksta.

Antradienio rytinę treniruotę klaipėdiečiai apskritai atšaukė. Atvykus į areną paaaiškėjo, kad joje treniruotis apskritai neįmanoma – net kvėpuojant eina garai.

„Neptūno“ klubas dėl šios susidariusios situacijos ketina pareikšti pretenziją organizatoriams ir rašyti skundą FIBAI. Anot komandos atstovų, dabar svarbiausia, kad rungtynės įvyktų.

„Nuotaikos – kovingos. Turime šansus, galimybes kovoti dėl pirmosios FIBA Čempionų lygos turnyro C grupės vietos, tą ir darysime. Žinoma, yra bėdų: dėl traumų su mumis į Graikiją nevyko Martynas Mažeika, Arvydas Šikšnius, nuo sezono pradžios nerungtyniauja Arnas Butkevičius. Dabar momentas yra blogas, tačiau negalime skųstis ar nuleisti rankų. Turime kautis iš paskutiniųjų. Traumos yra mūsų darbo specifika. Turime būti viskam pasiruošę“, – sakė „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Jis supranta, kad keli pastarieji pralaimėjimai, patirti paskutinėmis sekundėmis ir vos keliais taškais, žaidėjams neprideda pasitikėjimo.

„Reikia pergalės, kad vėl susigrąžintume pasitikėjimą savo jėgomis. Analizuojame žaidimą, žiūrėdami ne tik savo blogus momentus, bet ir gerus epizodus. Taip pat vyko ir individualūs pokalbiai, ir pokalbiai su klubo vadovybe, valdybos nariais. Galiu patikinti visus krepšinio sirgalius, kad tikrai vyrams rūpi rezultatai, jie labai išgyvena, kad pralaimėjome kelias rungtynes. Tikrai garantuoju, kad žaidėjai rungtynėse su PAOK atsiduos 100 procentų“, – akcentavo treneris.

Pirmajame FIBA Čempionų lygos turnyro rate 2016 metų lapkričio 16 dieną Klaipėdoje „Neptūnas“ PAOK ekipą įveikė rezultatu 68:63.

„Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos turnyro C grupėje su 8 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais užima antrąją vietą, PAOK su 5 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais turnyro lentelėje žengia penktas.

„PAOK ekipa žaidžia fizinį krepšinį, paremtą gynybą. Reikia stengtis sustabdyti jų amerikiečius, kurie pasižymi individualiais veiksmais. Su PAOK ekipa kautis Salonikuose yra labai sunku. Visi žinome, kokie karšti, aktyvūs ir triukšmingi yra Graikijos krepšinio sirgaliai, bet mes tam esame pasiruošę. PAOK ekipa namuose kaunasi kur kas geriau, nei išvykose“, – pabrėžė D. Adomaitis.

PAOK ekipa buvo įkurta 1928 metais. Per tą laikotarpį ji iškovojo daugybę titulų: ne kartą tapo Graikijos čempione ir Graikijos taurės laimėtoja. Salonikų PAOK aukso amžius buvo maždaug prieš du su puse dešimtmečio. 1991 m. ši komanda laimėjo Saportos taurę, 1992 m. – Graikijos čempionatą, 1994 m. – Koračo taurę. Be to, 1993 m. PAOK užėmė trečiąją vietą Eurolygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)