„Sakalų“ tikslas – nugalėtojų taurė

Reguliariajame sezone užėmę pirmąją vietą „Sakalai“ tikisi pratęsti pastarojo meto sostinės komandų sėkmę tarptautiniuose turnyruose.

„Finalo ketverto varžyboms ruošiamės įprastai Vilniuje. Jokio specialaus pasirengimo netaikome, dirbame, kaip visada. Kažkokių ypatumų neakcentuojame“, - ketvirtadienį DELFI sakė „Sakalų“ klubo vyriausiais treneris Nerijus Zabarauskas.

Vilniečių visi krepšininkai yra sveiki ir pasirengę lemiamoms rungtynėms. „Taip, visi mūsų žaidėjai sveiki“, - patvirtino N. Zabarauskas.

„Sakalams“ keliamas vienintelis tikslas – iškovoti Iššūkio taurę.

„Aš savo treniruojamiems krepšininkams visada keliu tik maksimalius tikslus. Šįkart maksimalus rezultatas yra iškovoti Iššūkio taurę ir užimti pirmąją vietą“, - pabrėžė N. Zabarauskas.

„Sakalų“ treneris rimtai vertina savo pusfinalio varžovus iš Švedijos, su kuriais šį sezoną jau buvo susitikęs dukart (pergalė Vilniuje 80:78 ir pralaimėjimas Noršiopinge 77:97).

„Reguliariajame sezone su švedais sužaidėme dvejas skirtingas rungtynes. Vilniuje trečiame kėlinyje įtikinamai pirmavome 20 taškų skirtumu ir vos išsaugojome pergalę. Švedijoje scenarijus buvo panašus: atsilikome tik 3 taškais, bet ketvirtame ketvirtyje nesustabdėme varžovų.

„Dolphins“ komanda sezono metu subrendo, jų gretose daug patyrusių 30-mečių ir vyresnių krepšininkų. Varžovai turi stiprią priekinę liniją, į sudėtį gerai įsiliejo keli naujokai. Iš tikrųjų lengva nebus, bet mes kausimės ir stengsimės nugalėti.“

Parankesnio varžovo finale „Sakalų“ treneris nesirinko.

„Nesinorėtų planuoti, kaip sakoma, „už akių“. Mums pradžioje reikia patiems pusfinalyje įveikti varžovus, o tik tada galvoti apie finalą. Finalo susitikimuose nebūna parankių ar neparankių priešininkų. Lemiame mače didelę įtaką turės ir sėkmė“, - savo nuomonę DELFI pareiškė N. Zabarauskas.

„Aisčių“ treneris D.Dikčius: džiugu būtų, kad finale tarpusavyje žaistų lietuviai

Kauno „Aisčių“ treneris Darius Dikčius su savo vyrais finalo ketverto kovoms rengiasi planingai.

„Rengiamės turnyrui rimtai. Ką suplanavę, tą ir vykdome. Viskas vyksta pagal grafiką. Visi komandos krepšininkai yra sveiki“, - DELFI sakė D. Dikčius.

Tačiau kauniečių sudėtyje – milžiniška netektis. Komandai padėti negalės šiuo metu į JAV išskridęs klubo lyderis ir vienas perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų, aukštaūgis Donatas Motiejūnas.

„Donatas šiuo metu yra Amerikoje ir neturės galimybių mums padėti. Jis grįš į Lietuvą jau tik po finalo varžybų. Tačiau, manyčiau, kad ir be Donato, tokia savo sudėtimi, mes esame pajėgūs įveikti rygiečius“, - dėl lyderio netekties optimizmo neprarado „Aisčių“ treneris.

Kauniečių strategas apie priešininkus atsiliepė pagarbiai.

„VEF labai gera komanda. Ankstesnės dvejos rungtynės su latviais buvo tikri mūšiai (64:65 Rygoje ir 64:62 Kaune – DELFI). Išvykoje Rygoje mes taip pat net galėjome nugalėti varžovus, nes paskutinėje atakoje turėjome kamuolį, bet suklydome ir pergalę išleidome. Tai įrodo, kad abu klubai yra panašaus pajėgumo.“

„Sezono pabaigoje viskas susideda ir yra svarbu ir fizinė forma, ir psichologinis tvirtumas. Galvoju, kad viską lems gera gynyba, nes VEF krepšininkai labai stiprūs individuliai ir asmeninėmis pastangomis pelno daug taškų.“

„Aisčių“ treneris norėtų, kad didžiajame finale Utenos arenoje tarpusavyje žaistų du Lietuvos klubai.

„Finalo ketverto turnyre nėra parankių varžovų, čia visų komandų galimybės išsilygina. Aišku, labiau norėtųsi ir būtų džiugu finale žaisti su Lietuvos komanda“, - sau ir vilniečiams sėkmės pusfinalyje linkėjo D. Dikčius.

BBL Iššūkio taurės finalo ketverto turnyras, Utena

Pusfinalis: VEF - „Aisčiai“, balandžio 10 d., 16:30 val.;

Pusfinalis: „Sakalai“ – „Dolphins“, balandžio 10 d., 19:00 val.

Rungtynės dėl 3 vietos: balandžio 11 d., 11:30 val.;

Finalas: balandžio 11 d., 14:00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją