Toks rungtynių pabaigos scenarijus įvyko kiek daugiau nei prieš ketverius metus tuometinės VTB Vieningosios lygos rungtynėse tarp „Žalgirio“ ir „Chimki“ ekipų. Šį penktadienį komandos dar sykį susitiks Eurolygos TOP-16 etape, tad „Žalgiris TV“ rubrika #RetroŽalgiris nusprendė atsukti laiką atgal ir prisiminti įspūdingą žalgiriečių pergalę prieš Rusijos klubą kartu su dabartiniais žalgiriečiais Robertu Javtoku ir Pauliumi Jankūnu.

„Gerai prisimenu patį dėjimo momentą, kuomet likus kelioms sekundėms Sonny Weemsas atliko savo reidą. Tiesiog tai buvo kažkas tokio. Tiksliai negaliu pasakyti, bet man atrodo, kad kamuolys ir turėjo būti pas S. Weemsą rankose. Jis buvo vienas mūsų lyderių. Visi žaidėjai būtų norėję to paties, kad jis užbaigtų ataką“, – apie tuometinį „Žalgirio“ lyderį S. Weemsą kalbėjo R. Javtokas.

Amerikietis buvo neabejotinas 2011-2012 m. sezono „Žalgirio“ komandos vedlys. Eurolygoje krepšininkas pelnydavo po 15,5 taško ir sugriebdavo po 5 kamuolius. Solidžiai stipriausiame Senojo žemyno turnyre bei kituose frontuose žaidęs S. Weemsas užsitarnavo didžiulį pasitikėjimą ir iš komandos draugų, kurie žinojo, kam atiduoti kamuolį lemiamų atakų metu.

„Jis apskritai gerai žaidė ir mes visi iš jo tikėjomės sėkmingos atakos rungtynių su „Chimki“ metu. Jeigu taip nebūtų padaręs, būtume nusiminę. Kaip bebūtų, S. Weemsas tiesiog atliko savo pareigą. Kaip Lebronas Jamesas Klivlande išplėšia pergalę ir visi iš anksto to tikisi, taip mums buvo su S. Weemsu“, – tikino aukštaūgis R. Javtokas.

Apie tai, kad 2011-2012 m. sezono „Žalgirio“ naujoko S. Weemso žaidimo arsenale slypi sprogstanti energija ir didžiulė fizinė jėga dar prieš prasidedant minėtajam sezonui įsitikino ir dabartinės „Žalgirio“ komandos kapitonas P. Jankūnas.

„Mes grįžome po kažkurio čempionato su rinktine ir dalis žalgiriečių jau ruošėsi sezonui. Jau tada iš kitų lietuvių, buvusių komandoje, girdėjome, kad S. Weemso fizinės galimybės yra įspūdingos. Mums tikino, kad šį sezoną bus daug dėjimų ir gražių epizodų. Savaitę kitą pasportavus ir patys pamatėme žaidėjo galimybes“, – teigė įspūdingojo dėjimo su „Chimki“ metu aikštėje buvęs P. Jankūnas.

Pergale rezultatu 95:94 pasibaigusiose rungtynėse su „Chimki“ P. Jankūnas stebėjo skrendantį S. Weemsą būdamas visai šalia. Kaunietis buvo aikštėje ir netgi bandė statyti užtvarą lemiamą išpuolį dar tik pradėjusiam komandos draugui. Po iki šiol prisimenamo dėjimo P. Jankūnas tikina – tai momentas visam laikui išlikęs „Žalgirio“ komandos istorijoje.

„Be abejo tokių epizodų viso pasaulio krepšinio lygose yra buvęs ne vienas. Kaip bebūtų, S. Weemso dėjimas – vienas iš įspūdingiausių „Žalgirio“ komandos istorijoje, kuomet yra išplėšiama pergalė“ – mintimis dalinosi komandos kapitonas.