Ši informacija buvo netikėta. Komanda ne tik metų metus sėkmingai pasirodydavo RKL čempionate, bet ir prisidėdavo rengiant krepšinio šventes. 2015 m. Anykščiuose vykusioje „RKL Žvaigždžių dienoje“ krepšinio arena buvo pilnutėlė.

„Rajono savivaldybė neprisideda, o remtis vien tik rėmėjų pažadais pavojinga“, – trumpai padėtį nušvietė ekipos vadovas Kęstutis Čepulis. Jis, beje, 2015-2016 m. sezone buvo apdovanotas specialiu prizu kaip geriausias komandos vadovas.

Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis padėties nebuvo linkęs dramatizuoti: „Niekas amžinai nebūna prarasta ir niekas amžinai nebūna atrasta“, – lakoniškai tarė rajono vadovas.

Mero teigimu, neseniai keitėsi Kūno kultūros ir sporto centro vadovas, kuriam ir pavesta sudaryti naują sporto vystymo programą bei priimti atitinkamus sprendimus.

„Buvusi sistema mūsų netenkino, todėl ėmėmės pokyčių. Dabar – naujas vadovas, nauji pasiekimai, naujas darbas, – sakė K. Tubis. – Mes numatę šią savaitę susitikti su naujuoju vadovu. Konkrečiai šito klausimo apie krepšinio komandą aš nebuvau girdėjęs. Bet gerai, kad pasakėte. Bus kalbama ir svarstoma, kaip bus skirstomas darbas. Tame tarpe kalbėsime ir apie krepšinį.“

Naujasis sporto centro vadovas Žilvinas Ovsiukas patvirtino, kad artimiausiu metu apie komandos, kuri miestui atstovautų nacionaliniu mastu, subūrimą minčių nėra.

„Mes esame sporto centras ir atsakingi už mokinių sportą. Visas buvusios komandos išlaikymas paliktas klubui (KK „Volupis“ aut. past.). Man atėjus, klubinė veikla buvo visiškai atskirta nuo sporto centro. Apie dalyvavimą RKL čempionate jie patys turėjo nuspręsti. O mano pagrindinis uždavinys yra rūpintis moksleivių sportu“, – kalbėjo Ž. Ovsiukas.

Paklaustas, ar neliks nuskriausti anykštėnai, negalėdami sirgti už savo miesto komandą, sporto centro vadovas buvo kategoriškas – miestui turi atstovauti vietos žaidėjai.

„Pirmiausiai vietinius turime skatinti ir auginti. Vietos bendruomenei įdomiau žiūrėti, kai už jų miestą žaidžia vietiniai žaidėjai. Juolab, kad pirkt žaidėjų neturim galimybių jokių“, – pakomentavo Ž. Ovsiukas.

Seimo narys, buvęs garsus krepšininkas Sergejus Jovaiša žinią apie nykstančią gimtojo miesto komandą priėmė kritiškai.

„Labai blogai, kad nebeliks komandos. Turime trenerį, turime vaikų. Bet matyt nėra lėšų suburti konkurencingą komandą“, – paprašytas įvertinti situaciją, sakė S. Jovaiša.

Sužinojęs apie pasikeitusius prioritetus ir norą susitelkti ties vaikų krepšiniu, Seimo narys suabejojo, ar tikrai vaikų sportas negalėtų būti vystomas kartu su buvusia komanda.

„Tikrai nemanau, kad trukdo viena kitai šios dvi sritys. Aš ir pats pradėjau nuo to, kad ateidavau stebėti rungtynių. Ateini, žiūri, užkabina, norisi būt panašiu, žinai, kad yra kur kilti. Juolab, kad vaikams tų investicijų tiek nereikia. Tikrai galima suderinti. Žinoma, vystykime tą jaunimą, bet anksčiau vis tiek kažkaip iš paskutiniųjų įstengdavome suburti ir komandą.

Man keista, kad vadovams neįdomi krepšinio visuomenės nuomonė. Aš tikiuosi, kad tokiai dar priklausau. Tačiau apie tai, kad nebeliks komandos sužinojau tik iš žiniasklaidos. Tai šiek tiek glumina. Galbūt bendromis jėgomis dar būtume kažką sugebėję padaryti, išsaugoję komandą“, – apmaudo neslėpė S. Jovaiša.

Anykščių komanda RKL čempionate rungtyniavo nuo 2011 metų. 2014 m. ekipa B divizione prasibrovė iki pat finalo ir iškovojo teisę žaisti aukštesniame A divizione. Praėjusiame sezone anykštėnai liko 9-oje vietoje. Dar anksčiau Anykščiai turėjo komandą antroje pagal pajėgumą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)