„Reikia užmiršti, kas buvo savaitgalį. Prasideda naujas turnyras, kurį pradedame sunkiomis rungtynėmis. Esame pasiruošę daugiau-mažiau padoriai. Komanda tokioje būsenoje, kokios ir tikėjomės prieš sezoną. Kartais žaidžiame solidų krepšinį, o kartais – ne.

Tačiau po savaitgalio LKL rungtynių su „Lietuvos rytu“ aš matyčiau daugiau pozityvių dalykų. Po jų išėjome stipresni – teisėjai leido „pasimušti“, o mums tai buvo į naudą. Reikėjo prisitaikyti pirmoje mačo pusėje ir mes tai padarėme. Jaunai komandai su nauju branduoliu reikėjo tokios atmosferos, panašios laukiame ir Atėnuose“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Anot trenerio, ruoštis pirmam Eurolygos mačui buvo labai nelengva, nes sunku suprasti, kokia yra tikroji „Panathinaikos“ sportinė forma – varžovai iki šiol sužaidė tik keletą oficialių mačų.

„Jie yra sužaidę vos dvejas oficialias rungtynes su gerokai silpnesniais varžovais. O anksčiau žaidė Aleksandro Gomelskio taurėje, Dimitrio Diamantidžio taurėje – mes jas analizavome, tačiau jos vyko prieš 2-3 savaites. Ir per tokias kontrolines rungtynes labai sunku įžvelgti tikrąjį varžovų veidą. Todėl ruoštis buvo nelengva. Nežinau, ar dideliu pranašumo faktoriumi taps tai, kad mes žaidėme daugiau oficialių mačų. Kol kas tiesiog nelabai suprasi, kokie pagrindiniai graikų žaidimo akcentai, ar jie keičiasi gynyboje, ar nesikeičia“, – konstatavo strategas.

Jo teigimu, svarbiausia šiose rungtynėse bus sustabdyti varžovų lyderius Nicką Calathesą ir Ioannį Bourousį. Taip pat Š. Jasikevičius pridūrė, kad prieš pat sezono startą varžovų gynėjo Mike'o Jameso patirta trauma gali turėti nemažai įtakos.

„Tai – aukšto lygio žaidėjas, tikras motoriukas. Kai jis pasirodydavo aikštėje, atsirasdavo papildomos energijos. Ir graikams jo tikrai trūks. Europoje nėra daug gerų žaidėjų, kurie kokybiškai žaidžia vienas prieš vieną. Todėl jo netektis yra labai rimtas faktorius.

I. Bourousis? Mes turime tris vidurio puolėjus. Kažką šiek tiek pasidėliojome, nuskridę dar padirbėsime. Jam dėmesys bus skiriamas, tačiau, kaip ir su visomis aukščiausio lygio žvaigždėmis, svarbu stabdyti jį dar prieš jam gaunant kamuolį. Svarbu rasti žmogų, kuris tvarkosi geriausiai“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Be galo džiaugiuosi ir laukiu šios kelionės. Labai įdomu, naujas formatas, Eurolygos laukimas. Iš tikrųjų esu minėjęs, kad jaučiamas skirtumas tarp Eurolygos ir „Euro Cup“ turnyro“, - teigė į „Žalgirį“ sugrįžęs Artūras Milaknis.

Rungtynės Graikijos sostinėje vyks penktadienio vakarą, 21.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)