Vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius teigia, kad rytojaus varžovai kol kas nedemonstruoja gerų rezultatų. Norint išsilaikyti kovoje dėl vietos tarp geriausių komandų, abejoms ekipoms pergalė reikalinga kaip oras

„Važiuojame į dar vieną išvyką. Visi mačai Eurolygoje yra sunkūs, tad ir rytoj laukia sunkios rungtynės. Italų komanda šį sezoną žaidžia banguotai, žinome jų situaciją. Jiems labai reikia pergalės, tačiau mums ji taip pat labai reikalinga. Važiuojame kautis.

Gynyboje reikės atlikti daug darbo. Milano komandoje yra daug žmonių, kurie gali sužaisti sėkmingai puolime ir pelnyti taškus. Pastebėjome, kad jei Eurolygoje praleidžiame daugiau nei 80 taškų į savo krepšį, visada pralaimime. Vis dėlto manau, kad mūsų komanda yra teisingame kelyje.

Šioms rungtynėms ruošiamės lygiai taip pat kaip ir rungtynėms su CSKA. Nežiūrime į turnyro lentelę: varžovai pirmi ar paskutiniai. Žiūrime tik savo kiemą. Mums reikia atsiduoti gynybai, puolime žaisti savo krepšinį, susikurti progas metimui. Kaip bebūtų, esame žmonės: vieną dieną pataikome, kitą ne. Aš noriu, kad vyrai sėkmingai žaistų gynyboje“ , – trečiadienį žurnalistams kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Turėjome keletą dienų po Kalėdų atostogų, pailsėjome šiek tiek. Milano komanda yra kaimynė turnyro lentelėje. Tačiau šiemet Eurolygoje nėra silpnų varžovų, kiekvieną reikia gerbti. Žaisime išvykoje, jie turi daug talento puolime. todėl pagrindinė mūsų užduotis bus apsiginti“, – sakė Renaldas Seibutis.

Š. Jasikevičius tradiciškai sulaukė klausimo apie Mantą Kalnietį. Lietuvio, kaip ir visos komandos, žaidimas šį sezono banguoja. Š. Jasikevičius teigė, kad pasiruošime neskiria ypatingo dėmesio M. Kalniečiui, komandoje yra nemažai pajėgių krepšininkų.

„Be pagrindinių žaidėjų pas juos yra keletą pagalbinių, kurie kiekvienose rungtynėse eina keliais, kovoja iš paskutiniųjų. Tai komanda su dideliu potencialu. Gal jiems dabar yra blogas periodas. Eurolygoje visos rungtynės yra sunkios, todėl turime visus varžovus vertinti vienodai. Kalbant apie M. Kalnietį, kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Vakar Mantas sužaidė puikiai, rytoj gal bus kitaip. Matysime“, – nedaugžodžiavo „Žalgirio“ strategas.

„Mačiau, kad Mantas vakar gerai sužaidė. Jo pozicijoje yra daug žaidėjų. Nežinau, kokios yra jo banguoto žaidimo priežastys. Rytoj vienas iš prioritetų bus neleisti jam įsižaisti“, – sakė R. Seibutis.

Š. Jasikevičius tikisi, kad šventinės dienos leido žaidėjams pailsėti ir atgauti jėgas.

„Vyrai kažkiek atsijungė nuo krepšinio. Pravėdino galvas. Ar aš pravėdinau? Mano galva neišvaloma. Aš nuo krepšinio atsijungiu tik vasarą“, – šmaikščiai užbaigė Šaras.

Eurolygoje Milano „EA7 Emporio Armani“ su 4 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų dalinasi paskutinę vietą su Stambulo „Galatasaray“ krepšininkai. Žalgiris turi viena pergale daugiau ir lentelėje dalinasi 11-14 vietas.

Rungtynės Milane prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)