„Kiekviena pergalė šio sezono Eurolygoje yra svarbi. Niekada nežinai, kada bus kita tavo pergalė, todėl kiekvieno laimėjimo svarba yra milžiniška. Mes praradome savo koncentraciją ir ramumą, kai pirmavome 9 taškų skirtumu (42:33, 3-io kėlinio pradžioje – DELFI). Varžovai pradėjo rungtyniauti ties pražangos riba ir mes nebuvome pakankamai tvirti tuo momentu ir ėmėme prarasti kamuolį. Ketvirtame kėlinyje sumažinome klaidų skaičių, susikūrėme sau palankių progų. Tai puiki pamoka ir patirtis mūsų jaunai komandai“, – po susitikimo kalbėjo žalgiriečių strategas.

Anot Š. Jasikevičiaus, žaidėjai galų gale sugebėjo atsikratyti pralaimėjimų išvykoje sindromo.

„Manau, jog jie suprato, kad gali laimėti išvykose, tačiau kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Reikia iš naujo užsikurti ir užsivesti, kad mentalitetas būtų geras. Reikia manyti, kad krepšininkai tikrai patikėjo galintys laimėti bet kur“, – pažymėjo jis.

„Pirmajame rate viskas galėjo būti geriau, bet galėjo būti ir žymiai blogiau. Šiomis temomis daug galvoti aš negaliu, nes man reikia ruoštis kitoms rungtynėms“, – portalui BasketNews.lt sakė Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ daugiausiai – 16 taškų pelnęs ir 4 iš eilės tritaškiais antrą ir trečią ketvirčius pradėjęs Artūras Milaknis – savo vaidmens nesureikšmino.

„Džiaugiuosi, kad komandos draugai mane rasdavo laisvą patogiose pozicijose, o aš dariau tai, ką ir privalau – pataikiau metimus. Visos pergalės yra pasiekiamos komandiniais veiksmais. Mes neturime vieno ar dviejų lyderių, kurie nuolat pelnytų taškus kiekvieną dieną. Tai ir yra mūsų komandos stiprybė“, - teigė „Žalgirio“ snaiperis A. Milaknis.

Kauniečių gynėjas Kevinas Pangosas pabrėžė pergalės svečiuose svarbą.

„Tai buvo sunkios rungtynės su pakilimais ir nuopuoliais. Buvo atkarpų, kuriose mes žaidėme prastai, bet buvo ir gražių mūsų spurtų. Tai buvo gera pamoka, o geriausia mokytis yra iškovojant pergales. Mums itin svarbi pergalė svečiuose. Mes įrodėme, kad esame labai stiprūs, kaip komanda“, - sakė „Žalgirio“ kanadietis.

Milano klubo treneris Jasminas Repeša mano, kad jo žaidėjai nesusitvarkė su įtampa.

„Skaudus pralaimėjimas. Mes stengėmės, bet pergalės pasiekti nepavyko. Aš įsitikinęs, kad mums pavyks įveikti šią žaidybinę krizę, tačiau mums reikia išsaugoti ramybę. Tvyro didžiulė įtampa, nes Eurolygos meistriškumo kartelė iškelta labai aukštai. Tą didelę įtampą jaučia kai kurie mūsų krepšininkai. „Žalgiris“ pataikė savo metimus laisvi, o mes, išskyrus (Ricky) Hickmaną – prametėme. (Miroslavas) Raduljica veikiausiai jaučia didžiausią įtampą iš visų komandoje. Jis nežaidžia taip, kaip mes iš jo tikimės“, - pralaimėjimą svečiams iš Kauno apibendrino kraotų strategas.

Vienas milaniečių lyderių R. Hickmanas įsitikinęs, kad gerai žaisti reikia ne atskiras atkarpas, o visas rungtynes.

„Mums reikia gerai žaisti ne 26 ar 27 minutes, o visas 40. Jie (žalgiriečiai – DELFI) gerai pataikė ir gerai dalinosi kamuoliu. Todėl kartais buvo sunku juos stabdyti gynyboje. Tokie mūsų kelių pastarųjų savaičių pralaimėjimai iš tiesų nervina. Tačiau mes esame profesionalai, todėl turime pažvelgti į save veidrodyje ir nuspręsti ką galime padaryti tam, kad galėtume padėti komandai“, – sakė amerikietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)