Greitai susikūręs turtingas klubas savo sudėtyje turi ne vieną pajėgų krepšininką – tarp jų ir buvusį žalgirietį Jamesą Andersoną.

Prie ekipos vairo stovi ne kas kitas, o Davidas Blattas, kuris dar visai nesenai dirigavo Klivlando „Cavaliers“ žaidimui. Toks grėsmingas varžovas laukia Lietuvos čempionų.

Kol kas Eurolygoje „Žalgiris“ iškovojo vieną pergalę (1/3). „Daruššafaka“ sąskaitoje – dvi pergalės ir tiek pat nesėkmių.

„Tai vienas iš tų klubų, kurie labai greitai sukūrė stiprią komandą. Tikrai kyla laiptais, kai susitarė su stipriu rėmėju. Patys matote kokie žingsniai – treneris iš NBA, žaidėjai iš NBA, vieni geriausių žaidėjų, kurie užsirekomendavo per pastaruosius metus Europoje. Kiekvienas žaidėjas gali pataikyti iš toli, o treneris propaguoja aukšto tempo krepšinį ir juos labai sunku dengti. Reikia tikėtis, kad jiems mus bus dar sunkiau dengti“, - sako Š. Jasikevičius.

„Daruššafaka“ gera komanda, turinti daug talentingų žaidėjų. Jie žaidžia labai greitą krepšinį su daug tritaškių metimų, todėl privalome sulėtinti jų žaidimą. Jei tai padarysime, turėsime galimybių laimėti. Tai, kad turėjome daugiau laiko pasiruošti šioms rungtynėms, tikrai svarbu. Turėjome papildomų treniruočių ir video peržiūrų. Praeitą savaitę turėjome net dvi Eurolygos rungtynes, todėl tikimės, kad šią savaitę būsime geriau pasiruošę rungtynėms“, - sako Brockas Motumas.

„Mums reikia eiti ta pačia linija – reikia susikurti metimus. Tai mes ir darome šiuo metu. Gerai lipame ant lentos, kas manau, rytoj turėtų būti vienas iš svarbių faktorių. Taip pat lengvi taškai. Jei jie čia bėgs taip, kaip bėgo Tel Avivo „Maccabi“, tai bus labai sunku. Jei juos pristabdysime, kaip pristabdėme Vitorijos „Baskonia“ - turėsime galimybių. Tai faktoriai yra du – lengvi taškai ir išnaudoti savo šansus“, - priduria Š. Jasikevičius.

Į priekį Turkijos ekipą veda trys legionieriai.

„Trys gynėjai daro savo – Scottie Wilbekinas, Bradas Wanamakeris, Jamesas Andersonas. Jie tikrai kuria žaidimą. Tiksliau, ne tiek kuria, kiek patys užbaiginėja. Labai stiprūs individualiai, tad reikia labai stiprios komandinės gynybos, daug kontakto, daug žaidimo ties pražangos riba. Tą ir stengsimės daryti.

Mūsų pranašumas yra ūgis ir, gal keistai pasakysiu, kilogramai. Visą laiką sakau, kad žaidžiant prieš labai talentingus varžovus yra vienas kelias – žaisti fizinį krepšinį, stengtis limituoti jų lengvus taškus ir apdaužyti. Kitų šansų mes neturime“, - neslepia Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius, tuo metu Turkijos ekipa pagal šį rodiklį – paskutinė.

„Manau, mes tuos metimus, išskyrus rungtynes su „Fenerbahce“, susikuriame. Tai yra pats pozityviausias dalykas. Meta tie, kurie aš esu įsitikinęs, turi pataikyti. Kada jie pataikys – nežinau. Iš trenerio pusės man svarbu susikurti šias progas. Jeigu žvelgti į rungtynes su „Maccabi“, tai susikurta buvo labai daug, vyrai kovoja ir tas matosi atkovotų kamuolių puolime statistikoje. Vyrai kovoja dėl kiekvieno kamuolio, bet reikia pripažinti – krepšinis yra kitoks, jei tu pataikai“, - sako Š. Jasikevičius.

„Varžovai meta daug tritaškių metimų, ne visi jie bus taiklūs, todėl labai svarbu laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių. Puolime atkovoti kamuoliai irgi bus svarbūs rungtynių eigai. Nemanau, kad yra problema dėl mūsų tritaškių taiklumo. Aš galvoju, kad su laiku tolimų metimų taiklumas tikrai pagėrės. Mes pirmaujame lygoje pagal atkovotus kamuolius, todėl netaiklūs metimai veda į atkovotus kamuolius puolime ir galimybę naujai atakai. Tikiuosi, artimiausiu metu mūsų tritaškių taiklumas pasitaisys. Smagu, kad esu rezultatyviausias komandos žaidėjas, bet geriau jausčiausi, jei mes laimėtume rungtynes. Tikiuosi, rytoj rungtynėse žengsime žingsnį teisinga kryptimi“, - teigė B. Motumas.

„Daruššafaka“ ir „Žalgiris“ jėgas išmėgins penktadienį nuo 20 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)