Katalonams šios rungtynės bus svarbios, nes paskutiniame ture spręsis, ar „Barcelona“ žengs į ketvirtfinalį. Tuo metu kauniečiams šios rungtynės nieko nebelemia. Jie liks paskutiniai F grupėje ir kovos tik dėl garbės.

„Ruošiamės kaip visada, kreipiame dėmesį, kaip neleisti jiems mesti tritaškių, norime priversti juos prieš metant padėti kamuolį ant parketo. O mes turime eiti su kamuoliu ten, kur galvojame, kad turime pranašumų“, – žurnalistams mačo išvakarėse dėstė Š. Jasikevičius.

Strategas pasidžiaugė, kad, nepaisant nieko turnyrinės situacijos, žaidėjai neprarado motyvacijos ir stengiasi kovoti iš visų jėgų.

„Nepaisant daugybės pralaimėjimų ir mačų su stipriomis komandomis, džiaugiuosi, kad mūsų komanda išlaikė tą gerą dvasią, visu 100 procentų žaidėme tas rungtynes, kurios jau nieko nelėmė. Tai labai pozityvus dalykas, rodantis žaidėjų charakterį. Pralaimėjus Maskvoje, iš karto važiavome žaisti į Klaipėdą, kur komanda tikrai pademonstravo charakterį. Man tai labai svarbu. Po šitų rungtynių pradėsime galvoti tik apie LKL“, – tvirtino Šaras.

Treneris pripažino, kad paskutinės reguliariojo sezono rungtynės turėjo įtakos komandos pasirodymui TOP-16.

„Galbūt kartais kažkiek pasiseka su grupėmis, tiek prieš sezoną, tiek TOP-16. Mes praradome tą privilegiją, nes pralaimėjome paskutines sezono rungtynes Atėnų „Panathinaikos“ komandai namuose. Turėjome didžiulę galimybę, daugmaž žinojome, į kokią grupę pateksime, jei suklupsime. Tuo labiau, graikai tuo metu tikrai neblizgėjo, kaip kad blizga dabar. Tos rungtynės mus stipriai nubaudė žvelgiant į ateitį, keturiems mėnesiams į priekį“, – apgailestavo Š. Jasikevičius.

Primename, kad suklupęs rungtynėse su graikais Kauno klubas pateko į „mirtininkų“ iš karto pramintą grupę, kurioje žaidė kartu su „Barcelona“, Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Bambergo „Brose Baskets“.

Tuo metu kita TOP-16 etapo grupė – E – buvo kur kas mažiau pajėgi. Čia varžėsi Stambulo „Fenerbahce“, Stambulo „Anadolu Efes“, Malagos „Unicaja“, Zagrebo „Cedevita“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Stambulo „Darussafaka Dogus“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipos.

Dėl nesėkmingai susiklosčiusio sezono kiek nusiminęs buvo ir „Žalgirio“ lyderis Paulius Jankūnas.

„Visi žaisdami Eurolygoje nori nužygiuoti kiek galima toliau, todėl liūdna, kad viskas baigiasi. Tačiau žinome, kad ši grupė mums yra per stipri. Kad viskas baigiasi – nei džiaugiamės, nei nesidžiaugiam. Būtų smagu baigti sezoną pergale, bet varžovas labai rimtas, todėl lengva nebus“, - pažymėjo puolėjas.

Kol kas neaišku, ar rungtynėse su katalonais aikštėje galės pasirodyti Renaldas Seibutis, kuris turi nedidelę Achilo traumelę. Taip pat nežinia, ar galės žaisti Martynas Pocius. Tai paaiškės tik prieš pat rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)