Tinklalapio encestado.es žurnalisto Javiero Maestro duomenimis, nors „Barcelona“ jau atsisveikino su strategu Xavi Pascualiu, 40-metis Š. Jasikevičius prie savo mylimos ekipos vairo nestos. Katalonų klubas, pasigilinęs į ACB lygos nuostatus išsiaiškino, kad Š. Jasikevičius turi per mažai vyriausiojo trenerio patirties, kad galėtų vadovauti aukščiausios lygos Ispanijos klubui.

Š. Jasikevičius vyriausiuoju treneriu tapo tik šią žiemą, o iki tol pusantro sezono „Žalgiryje“ dirbo Gintaro Krapiko asistentu. Taigi, jo gyvenimo aprašyme yra tik keturių mėnesių vyriausiojo trenerio darbo patirtis. Tuo metu ACB lygos nuostatuose numatyta, kad vyriausiasis elitinės lygos treneris gali būti tik žmogus, jau turintis bent dvejų metų darbo elitiniuose Europos klubuose patirtį.

Taisyklės, į kurios taikomos naujiems ACB lygos klubų treneriams, ir kurias paaiškino Ispanijos trenerių asociacijos prezidentas Joanas Maria Galvada, yra tokios.

1. Naujai skiriamas treneris jau anksčiau turi būti dirbęs pirmuoju ACB lygos klubo treneriu;

2. Turi būti dirbęs vyriausiuoju treneriu vyrų rinktinėje, kuri užėmė vieną iš pirmųjų 8 vietų olimpinėse žaidynėse, pasaulio arba Europos čempionatuose;

3. Turi būti dirbęs vyriausiuoju treneriu kurioje nors komandoje, laimėjusiose vieną iš tarptautinių klubinių Europos turnyrų;

4. 2-5 paskutinius sezonus turi būti dirbęs vyriausiuoju treneriu kuriame nors iš elitinių Europos klubinių turnyrų (Eurolyga arba Europos taurė). Šiuo atveju Š. Jasikevičius žalgiriečius treniravo tik keturis mėnesius;

5. Turi būti dirbęs vyriausiuoju NBA klubo treneriu, ir būti buvęs aktyvus šiose pareigose per paskutinius penkerius metus;

6. Turi būti dirbęs NCAA finalą pasiekusios komandos treneriu, ir būti buvęs aktyvus šiose pareigose per paskutinius penkerius metus.

Atsižvelgiant į tai Katalonijos klubas jau žvalgosi į kitus kandidatus. Skelbiama, kad realiausiu pretendentu stoti prie klubo vairo yra italas Andrea Trinchieri, pastaruoju metu dirbęs Bambergo „Brose Baskets“ klube. Taip pat kaip variantas įvardijamas ir ispanas Sito Alonso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)