Anot D. Gerasimenkos, jo netenkino komandos pralaimėjimų serija čempionate, o R. Kurtinaičiui nepavyko rasti bendros kalbos su naujai suburtos komandos žaidėjais.

„Manęs netenkino sportiniai komandos rezultatai. Italijoje negalima pralaimėti namuose, čia labai reiklūs sirgaliai. Kokia tokio nesėkmingo starto priežastis? Panašu, kad mūsų finansinės galimybės ir komandos komplektacija bei reikalavimai, kuriuos R. Kurtinaitis kėlė žaidėjams, nesutapo. Pastaraisiais metais jis įprato dirbti su išskirtinai apmokamais sportininkais ir nesugebėjo persiorientuoti. Tarpsezoniu mes pasistiprinome krepšininkais, turinčiais žaidimo Eurolygoje patirties, tačiau tai vis tiek ne toks lygis, kaip Aleksejaus Švedo ar Sergejaus Monios“, – portalui Izvestia.ru dėstė D. Gerasimenka.

Tačiau tuo pačiu rusas pažymėjo, kad liko patenkintas bendradarbiavimu su R. Kurtinaičiu.

„Jis mus daug ko išmokė, organizavo puikų treniruočių procesą. Mes išsiskyrėme labai gražiai ir pasiekėme žmogišką susitarimą. Bendrausime ir toliau“, – teigė jis.

R. Kurtinaitį komandoje pakeis Kirilas Bolšakovas, kuris su D. Gerasimenka kartu yra jau ne pirmą sezoną. Klubo vadovas tikisi, kad naujasis strategas komandą ištemps iš Italijos čempionato dugno.

„Kirilas – talentingas treneris, kuris propaguoja atletišką, greitą krepšinį. Šis stilius puikiai tinka Italijos čempionatui. Manau, jam pavyks pataisyti situaciją turnyro lentelėje. Praėjusiame sezone jis pasiekė puikių rezultatų su „Krasnyj Oktiabr“ komanda VTB Vieningoje lygoje. Visas rungtynes komanda žaidė išvykoje, turėjo patį mažiausią biudžetą lygoje, vos du legionierius, tačiau liko vos per žingsnelį nuo atkrintamųjų varžybų“, – dėstė jis.

D. Gerasimenka prieš keletą metų ėmėsi remti Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ klubą, kuris sėkmingai debiutavo VTB Jungtinėje lygoje, tačiau dabar jau yra išformuotas – iškilo ir finansinių sunkumų, ir problemų dėl namų arenos.

Paklaustas, ar nėra apmaudu dėl tokio projekto žlugimo, D. Gerasimenka neslėpė jaučiantis graužatį.

„Man labai apmaudu. Tačiau aš nemanau, kad tai pabaiga – esu pasirengęs atnaujinti finansavimą klubui. Situacija negera, nes dabar Volgogrado srityje nėra nė vieno profesionalaus klubo. Jeigu srities valdžia žinoti, ką man reikėjo nuveikti, kad suburčiau komandą nuo nulio... Kaip mes maldaudavome salės, kurioje galėtume žaisti, kaip pasiekėme tai, kad mieste būtų pradėta statyti nauja, šiuolaikinė arena. Aš pats asmeniškai rūpinausi legionieriams darbo leidimais“, – savo įdirbį prisimnė D. Gerasimenka.

Tuo metu pačiam R. Kurtinaičiui darbas Italijoje paliko keistų įspūdžių.

„Per savo karjerą nesu buvęs tokioje situacijoje, – italų portalui „La Gazzetta dello Sport“ pasakojo lietuvis. – Man atvykus į komandą, buvo kalbama apie dvejų metų projektą. Aš stengiausi iš visų jėgų, bet kažkodėl niekas nepavyko. Problema buvo visiškai techninė: mūsų tiesiog buvo per mažai – net negalėjome treniruotis penkiese prieš penkis. Be to, aš taip ir nežinojau komandos biudžeto“, – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)