Lietuvai turnyre atstovaus BWBL čempionė Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Kibirkštis“ ir Kauno „Aistės-LSU“. Į varžybas taip pat atvyks Maskvos „Dinamo“ (Rusija) su viena Lietuvos rinktinės lyderių Kamile Nacickaite, „Tsmoki-Minsk“ ir Gardino „Olimpia“ (abi – Baltarusija), Torunės „Energa“ (Lenkija) ir Odesos „Interchim“ (Ukraina) ekipos.


Rugpjūčio 23 dieną bus ištraukti burtai, suskirstysiantys turnyro dalyves į dvi grupes. Kiekvieną turnyro dieną vyks po ketverias rungtynes. Rugsėjo 16-ąją numatyta Lietuvos sporto universiteto (LSU) kanclerio Mindaugo Balčiūno paskaita apie krepšinio klubo vadybą.

„Mūsų įžymiosios krepšininkės – Jūratė Daktaraitė, kuri yra pirmoji lietuvė, tapusi pasaulio krepšinio čempione, ir dukart olimpinė, pasaulio bei triskart Europos čempionė Angelė Rupšienė nusipelnė būti pagerbtos, todėl turnyrą pavadinome jų vardais, – sakė BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas. – Džiaugiamės, kad varžybos sulaukė nemažo moterų krepšinio klubų susidomėjimo. Tikimės, kad šis turnyras taps tradiciniu. Komandoms tai bus puiki galimybė išbandyti jėgas prieš naują sezoną".


23-iasis atvirasis BWBL čempionatas prasidės rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)