Šių metų Europos moterų čempionatas vyks kaimyninėje Latvijoje. Grupių varžybos bus žaidžiamos Liepojoje ir Valmieroje, po to komandos kovas tęs Rygoje. Lietuvos rinktinė pateko į turnyro C grupę kartu su Rusijos, Serbijos ir Turkijos ekipomis.

Į nacionalinės komandos treniruočių stovyklą R. Paulauskas kviečia 16 žaidėjų, tarp jų yra 4 legionierės:

KrepšininkėGimusiŪgisKlubas
Rima VALENTIENĖ1978170Vilniaus TEO
Aušra BIMBAITĖ1982179Vilniaus TEO
Sandra VALUŽYTĖ1982176Kursko „Dinamo“ (Rusija)
Milda SAULIŪTĖ1981175Marijampolės „Arvi“
Aurimė RINKEVIČIŪTĖ1990180Vilniaus TEO
Eglė ŽYGELYTĖ1985168Klaipėdos „Lemminkainen“
Greta LUKŠYTĖ1987176JAV universitetas
Vaida PACAUSKIENĖ1979175Marijampolės „Arvi“
Daina STAUGAITIENĖ1982182Vilniaus TEO
Agnė ČIŪDARIENĖ1979189Vigo „RC Celta-Indepo“ (Ispanija)
Eglė STAKNEVIČIENĖ1985190„CB Faenza“ (Italija)
Laima RICKEVIČIŪTĖ1988188Marijampolės „Arvi“
Gintarė PETRONYTĖ1989196Vilniaus TEO
Giedrė PAUGAITĖ1990192Marijampolės „Arvi“
Iveta ŠALKAUSKĖ1982196Košicės „Maxima Broker“ (Slovakija)
Kristina ALMINAITĖ1990204Kauno „Laisvė“

Vyr. trenerisRūtenis PAULAUSKAS
TrenerėDalia KURTINAITIENĖ
TrenerisMantas ŠERNIUS
Fizinio pasirengimo trenerisMarius JASEVIČIUS
GydytojasGediminas TANKEVIČIUS
MasažuotojaMiglė ACHRAMAVIČIENĖ
VadovasArvydas TAMAŠAUSKAS
AdministratoriusValdas GECEVIČIUS

„Sąrašas neilgas, rinktis nesunku, nes Lietuvoje neturime didelio krepšininkių pasirinkimo. Pagrindinis mano principas yra skirti dėmesio jaunesnėms žaidėjoms. Norėjau to ir pernai, jau atrankos varžybose buvo naujų veidų, bet dabar įtraukiau dar keletą jaunų kandidačių. Reikia įvertinti jų galimybes, suteikti šansą“, — sakė Lietuvos rinktinės strategas.

— Kandidačių sąraše nėra tik vienos atrankos varžybose dalyvavusios krepšininkės Dianos Razmaitės. Kodėl jos nekviečiate?

— Diana rinktinėje galėtų dar žaisti ir šiemet, ir kitais metais. Ji labai daug padėjo komandai per atrankos varžybas. Tačiau turime labai ilgą aukštų žaidėjų sąrašą. Jei kviestume Dianą, ji privalėtų gauti žaidimo laiko. Kviesti tokią žaidėją ir laikyti ant suolo būtų tolygu jos negerbti. Nusprendėme kviesti į rinktinę jaunas žaidėjas ir formuoti komandos branduolį ateičiai.

— Kandidačių sąraše yra viena ūgiu išsiskirianti žaidėja — net 204 cm ūgio Kristina Alminaitė iš Kauno „Laisvės“.

— Tai yra perspektyvi žaidėja, ją matėme per ketverias rungtynes su Vilniaus TEO. Pažiūrėsime, kaip jai seksis stovykloje, įvertinsime žaidėjos galimybes.

— Koks yra pasirengimo Europos čempionatui planas?

— Pradėsime pasirengimą gegužės 5 dieną Druskininkuose. Po to sužaisime 2 kontrolines rungtynes Latvijoje su šios šalies komanda, vėl treniruosimės namie ir žaisime 3 draugiškus mačus su ukrainietėmis. Vėl savaitė darbui, rungtynės su ispanėmis, rusėmis ir išvyka į Europos čempionatą.

— Paskutines kontrolines rungtynes planuojate žaisti su rusėmis. Jos bus Lietuvos rinktinės varžovės Europos čempionato C grupėje. Leisite žaisti atsargines krepšininkes, gudrausite?

— Manau, šiuolaikiniame krepšinyje neįmanoma ką nors nuslėpti. Nebent jei galėtum staiga per rungtynes kokią nematytą žaidėją išleisti. Nustebinti kuo nors sunku, todėl nėra pagrindo ir per kontrolines rungtynes gudrauti.

— Ar esate rinktinei numatęs tikslą?

— Apie tai negalvoju. Pirmiausia reikia užbaigti nacionalinį čempionatą, sukviesti krepšininkes. Reikia, kad atvažiuotų visos, kurias kviečiame, tada treniruosimės ir kalbėsime apie tikslus.

Žurnale „Mūsų krepšinis“ taip pat skaitykite:

D. Lavrinovičius: „Su R. Javtoku vienas kitą jaučiame geriausiai“

Lietuvos rinktinės ir Maskvos „Dinamo“ puolėjas Darjušas Lavrinovičius šį sezoną aikštėje praleidžia ne itin daug laiko. „Nežinau, gal reikėtų treneriui apie tai klausimą užduoti. Sezono pradžioje žaisdavau po 5 minutes, bet pastaruoju metu rungtyniauju jau gana daug. Dabar treneris pasitiki labiau. Man svarbiausia, kad komanda laimėtų, o kiek aš žaisiu, tegul sprendžia treneris. Jeigu bus pergalių, viskas bus gerai”, — sakė aukštaūgis, pažymėjęs, kad per Europos taurės turnyro finalo aštuoneto turnyrą norėtų susitikti su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Rytas Ultras“ — aktyviausi, bet nemėgstami

Vilniaus „Lietuvos rytas“ turi tris gerbėjų grupes. Gausiausia tarp jų — „Rytas Ultras“. Konkurentai šį sostinės ekipos aistruolių klubą gerbia dėl komandos palaikymo būdų, tačiau tuo pačiu jis yra ir nemėgstamiausia aistruolių grupė Lietuvoje. Vilniečiai netgi pasigamino šį požiūrį patvirtinančią vėliavą.

„Vilniečius kitur vadina portugalais, tas terminas kilęs iš kalėjimų, reikėtų buvusių kalinių klausti, ką jis reiškia. Taip esame vadinami nuo pirmų sezonų, kai pradėjome su komanda važinėti į išvykas. Mūsų tokie užgauliojimai neveikia, tą ir norime pasakyti savo vėliava. Tačiau padėtis visur po truputį keičiasi. Prieš 5 metus Panevėžyje galėjo prie mūsų prikibti bet kur, netrūko įvairių užgauliojimų. Dabar padėtis pasikeitė“, — sakė vilniečių lyderis.

Ką valgo krepšininkai?

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai visada maitinasi pagal griežtą planą. Susirinkę į nacionalinės komandos treniruočių stovyklą žaidėjai valgo 3—4 kartus per dieną tik griežtai subalansuotą maistą. Absoliučios krepšininkų daugumos mėgstamiausias patiekalas — spagečiai su vištiena.

„Profesionalūs sportininkai vartoja daug maisto papildų, tačiau pagrindines naudingas medžiagas vis dėlto turi gauti su maistu. Krepšininkų meniu planuojame iš anksto. Iki treniruočių stovyklos pradžios likus 2 mėnesiams mes jau smulkiai žinome, kas ir kurią dieną bus valgoma“, — pasakojo už maistą Lietuvos vyrų rinktinėje yra atsakingas gydytojas Vytenis Trumpickas.

Šaltinis
Žurnalo „Mūsų krepšinis“ informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.
„Mūsų krepšinis“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją