Sezoną „Rockets“ pradės ne tik be kvalifikacinį klubo pasiūlymą (4,4 mln. JAV dolerių) atmetusio D. Motiejūno, bet ir gynėjo Patricko Beverley, kuris neseniai patyrė kelio traumą ir praleis bent 20 pirmųjų sezono rungtynių.

M. D‘Antoni belieka skėsčioti rankomis ir reikšti apgailestavimą dėl susidariusios situacijos. Krepšinio specialistas pripažįsta, kad D. Motiejūnui jis planavo skirti tikrai daug laiko ant parketo.

„Mes kalbame apie du vaikinus, kurie turėjo žaisti 60 minučių, abu po 30. Dabar jų nebus. Tai komandai padarys įtaką, o kiti vyrukai turės pasitempti. Jiems tai puiki proga, kuria privaloma pasinaudoti“, – artėjant NBA sezono startui kalbėjo treneris.

NBA sezonas prasideda šią savaitę, „Rockets“ ankstų ketvirtadienio rytą išvykoje žaidžia su Los Andželo „Lakers“, tačiau vilčių, kad prie komandos artimiausiu metu prisijungtų ir lietuvis, labai nedaug.

Jis ir agentas B. J. Armstrongas nori pelningesnio ir ilgesnės trukmės kontrakto, nei klubo siūloma 1 metų trukmės sutartis, tačiau „Rockets“ į derybas nesileidžia.

Gali būti, kad lietuviui teks sugrįžti žaisti į Europą. Praėjusį penktadienį paskelbta, kad aukštaūgio paslaugomis rimtai domisi Davido Blatto treniruojama Stambulo „Daruššafaka“ komanda, žaidžianti Eurolygoje.

Pažymėtina, kad lapkričio 4 d. Stambulo komanda atvyks į Kauną, kur Eurolygos rungtynes žais su „Žalgirio“ krepšininkais.

Nors kiek anksčiau D. Motiejūno agentas B. J. Armstrongas tvirtino, kad krepšininko prioritetas – žaidimas NBA lygoje, deryboms atsidūrus aklavietėje lietuvio ir amerikiečio tandemas komandos realiai gali būti priverstas ieškoti kitame žemyne.

Primename, kad „Rockets“ dar birželio pabaigoje pateikė kvalifikacinį pasiūlymą D. Motiejūnui, bet pastarasis iki paskutinės dienos delsė jį priimti, tikėdamasis pelningesnės sutarties. Visgi lietuvis išliko apribotu laisvuoju agentu ir vis dar gali pasirašyti neapibrėžtos sumos sutartį su „Rockets“, tačiau vargu ar komandai jo paslaugų dar gali prireikti.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio.

„Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D. Motiejūnas vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)