Tuo tarpu 196 cm ūgio puolėjas Ignas Fiodorovas pluša kartu su LKL komanda Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Tiesa, apie galutinį susitarimą su šia ekipa kol kas neskelbiama.

Pastarasis žaidėjas šią vasarą kartu su Lietuvos dvidešimtmečių rinktine iškovojo Europos čempionato sidabro medalius. Nacionalinės komandos sudėtyje I. Fiodorovas vidutiniškai rinkdavo po 8 taškus. Tuo tarpu RKL pirmenybėse puolėjo rodikliai kur kas geresni – 14,9 taško, 7,3 atkovoto kamuolio, 18 balų naudingumas. Su LCC ekipa žaidėjas rungtyniavo paskutinius du sezonus.

188 cm ūgio J. Dumašius tris sezonus vilkėjo LCC aprangą. Rungtyniauti šioje ekipoje krepšininkas pradėjo dar būdamas 16-os. 1997 metais gimęs vaikinas praėjusiame sezone vidutiniškai rinko po 5,8 taško.

„Tai jaunas, ambicingas žaidėjas, kuris savo noru, darbu ir užsispyrimu bandys įrodyti vertę“, – apie J. Dumašių sakė LCC tarptautinio universiteto krepšinio komandos treneris Marius Tamolis.

Kitas komandą paliekantis žaidėjas A. Kačinas jos garbę gynė net 5 sezonus. Jis pavasarį oficialiai baigė mokslus ir pasuko profesionalaus krepšinio link. 23-ejų aukštaūgis kiekvienais metais vis gerindavo savo statistikos rodiklius. Paskutiniame sezone jo pelnomų taškų vidurkis pasiekė 9,3, o atkovotų kamuolių – 7,4. Bendras krepšininko naudingumas siekė 13,1.

Savo interviu Jonavos klubo svetainei A. Kačinas sakė, kad dėl vietos komandoje derybos vyko viso sezono metu.

„Norėjau pagaliau išbandyti save aukštesniame lygmenyje. Tai buvo vienas pagrindinių tikslų“, – sakė krepšininkas.

Simboliška, kad A. Kačino brolis dvynys Mindaugas šiemet taip pat pažymėjo naują savo karjeros stotelę – Klaipėdos „Neptūną“. 204 cm krepšininkas prieš 5 metus taip pat rungtyniavo RKL čempionate su LCC tarptautinio universiteto krepšinio komanda, tačiau dar būdamas moksleivis išvyko mokytis ir žaisti į Jungtines Amerikos Valstijas. Per pataruosius metus aukštaūgis pastebimai patobulėjo, todėl grįžęs į gimtąją Klaipėdą iškart pateko į Lietuvos vicečempionų komandos akiratį.

„Iš JAV grįžau tik rugpjūčio mėnesį ir netrukus pavyko prisijungti prie „Neptūno“ treniruočių. Tuomet jie neturėjo visos sudėties, aš jiems padėjau treniruotis, o galiausiai išėjo taip, kad jiems patikau ir pasiūlė kontraktą“, – tinklapiui „basketnews.lt“ pasakojo M. Kačinas.

LCC tarptautinio universiteto komandos treneris Marius Tamolis prisiminė, kad jo komandoje prieš penkerius metus žaidė trys talentingi žaidėjai – M.Kačinas, Laimonas Chadkevičius ir Artūras Gudaitis. L. Chadkevičius šią vasarą mėgino savo šansus NBA Vasaros lygoje, tačiau kol kas yra laisvas agentas. Tuo tarpu M. Kačinas ir A. Gudaitis susitiks principinėse kovose tarp „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“.

M. Tamolis nesikremta, kad iš komandos iškeliauja lyderiai. Priešingai, strategas tikisi, kad suteiktas pagrindas leis ne tik save išmėginti aukštesniame lygyje, bet užsikabinti ir toliau tobulėti profesionalų krepšinyje.

„Aš tikrai džiaugiuosi, kad atiduodu žaidėjus į aukštesnį lygį. Mano, kaip universiteto komandos trenerio, širdis džiaugiasi, kai žaidėjas išeina iš universiteto su diplomu rankoje ir dar su profesionaliu kontraktu. 23-ejų metų suaugę žmonės jau gali susikoncentruoti į krepšininko karjerą, o universitete įgytą žinių bagažą visuomet galės panaudoti“, – sakė M. Tamolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją