Paskutinių sekundžių meistru vadintas R. Jarutis ne kartą tolimais metimais yra gelbėjęs savo komandas nuo pralaimėjimo. Jo karjeroje taip pat yra ilgas sąrašas snaiperių konkursų, kuriuose ne tik dalyvavo, bet ir laimėjo. Portugalija, Lenkija, Ukraina, Kipras – šioms šalims teko pripažinti taikliarankio snaiperio talentą. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) konkurse buvęs krepšininkas toliausiai yra nukeliavęs iki pusfinalio.

„Į konkursus visuomet važiuoju ne dalyvauti, bet laimėti“, – užtikrintai sakė R. Jarutis, šiuo metu dirbantis Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje, direktoriaus pavaduotojų.

„Tritaškių konkurse pagrindinis dalykas yra psichologinis pasiruošimas, pasitikėjimas savimi. Svarbu yra ir vadinamo konkursinio ritmo pagavimas, automatizmas metant tuos 25 metimus. Jei pagauni tinkamą ritmą, turi didesnių galimybių laimėti. Iš tiesų veikia daug faktorių – reikia ne tik taiklumą susireguliuot, bet kartu neperskubėti ir neužsivėlinti, – kalbėjo patyręs snaiperis. – Tritaškius konkurse mesti lengviau tiems, kurie nemeta iš didelio šuolio. Aukštai pašokantiems gali pritrūkti laiko“.

„Psichologija nėra tik įgimtas dalykas, ją galima išdirbti, tai treniruočių procesas. Be to, tokių konkursų dalyviai dažniausiai yra metikai ir aikštėje, todėl jiems problemų su pasitikėjimu nekyla“, – mintimis dalijosi R. Jarutis.

Paklaustas, ar ir į RKL konkursą važiuoja tik laimėti, buvęs krepšininkas įnešė intrigos: „Na, profesionaliai nesportuoju daugiau nei 6 metai. Paskutinius dvejus metus žaisdavai sostinės A lygoje be treniruočių, todėl sportinė forma nėra gera. Galvoju, kad bus daug pajėgių varžovų, bet jeigu jau atvažiuoju dalyvauti, vadinasi atvažiuoju ir laimėti.“

Natural Pharmaceuticals-RKL renginyje snaiperio konkursas programoje numatytas pirmas ir prasidės 14.10 val.

Konkurso „Snaiperis 2016“ dalyviai:

1. Renatas Samulionis (Biržų „Biržai“)
2. Rokas Milašiūnas (Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“)
3. Ričardas Prybylskis (Anykščių KKSC-„Volupis“)
4. Martynas Beržanskas (Kauno „Atletas-LSU“)
5. Aurimas Dabožinskas (Kauno „Perkūnas-Vytrita“)
6. Arūnas Aleksandravičius (Ukmergės „Grafų baldai-Kristalas“)
7. Andrius Gedminas (Kauno raj. „Omega-United“)
8. Jaunius Davniukas (Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“)
9. Benas Nakutis (Panevėžio „Aukštaitija“)
10. Vytautas Padgureckas (Tauragės KK)
11. Radvydas Sebecka (Alytaus SRC- „Dzūkija“)
12. Mindaugas Tamušauskas (Plungės „Olimpas“)
13. Eduard Rogačiov (Pabradės „Žeimena“)
14. Ernestas Umbra (Kupiškio KK „Kupiškis“)
15. Rolandas Jarutis (kviestinis svečias)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją