Savaitės mačas. B diviziono Vidurio Lietuvos grupės rungtynėse tarp Jonavos sporto klubo-2 ir Kaišiadorių „Kaišiadorių-Savingės“ vyko tikras nervų karas. Turnyro lentelės kaimynių dvikovoje užfiksuoti net 3 pratęsimai! Nepaisant to, kad prieš ilgąją pertrauką svečiai iš Kaišiadorių turėjo dviženklį deficitą (31:41), antroje susitikimo dalyje jie grąžino intrigą. Tiksint paskutinėmis ketvirto kėlinuko sekundėms kaišiadoriečiai jau turėjo 3 taškų persvarą (81:78). Šį pranašumą į šipulius sudaužė neįtikėtinas Manto Lauraičio tolimas šūvis paskutinėmis kėlinio sekundėmis, nukėlęs ekipas į pirmą pratęsimą.

Papildomo laiko metu Kaišiadorių atstovai buvo susikrovę 6 taškų persvarą. Šeimininkai ją sugebėjo panaikinti ir po taiklaus Beno Steponavičiaus dvitaškio paskutinėmis sekundėmis vėl išlygino rezultatą (94:94). Atkaklus mūšis tęsėsi ir toliau. Koja kojon žengusios ekipos intrigą ir vėl nukėlė į antro pratęsimo pabaigą. Čia šįkart išsigelbėjo kaišiadoriečiai, kurių vienas taiklus baudos metimas atnešė trečią pratęsimą su tokiu pat įtemptu scenarijumi. Tik šįkart viską užbaigė lemiamas Povilo Liesio metimas. Likus mažiau nei 2 sekundėms jo taiklus dvitaškis atnešė pergalę Kašiadorių krepšininkams 121:119.

Pratęsimas. Dar vienos atkaklios rungtynės vyko toje pačioje B diviziono Vidurio Lietuvos grupėje tarp Kauno krepšinio akademijos „Snaiperis“ ir Alytaus SRC-„Dzūkijos“. Čia paskutinėmis ketvirto ketvirčio minutėmis vyko arši kova, kol galiausiausiai teko pridėti papildomas 5 minutes (64:64). Jų metu ekipos žengė greta, o likus 8 sekundėms šeimininkai pirmavo 78:76. Po paskutinio netaiklaus varžovų metimo „Dzūkijos“ atstovai atkovojo kamuolį ir pasileido į kitą aikštės pusę. Atsakomybės imtis nepabūgo 17-metis Matas Sabaliauskas. Jo taiklus tritaškis paskutinėmis sekundėmis atnešė pergalę dzūkams 79:78.

Kyla iš pelenų. Paskutinėje A diviziono turnyro lentelės vietoje prieš šį savaitgalį buvę Biržų „Biržai“, panašu, yra pasiryžę nusimesti autsaideirų etiketę. Praėjusiame sezone biržiečiai pateko tarp 4 geriausių RKL komandų, tačiau šiemet, po sudėties pasikeitimų, vis nerasdavo savojo žaidimo. Visgi, šis savaitgalis Biržų krepšinio sirgalius turėtų nuteikti optimistiškai: 2 rungtynės – 2 pergalės. Penktadienį biržiečiai sutriuškino Marijampolės „Sūduvą-Mantingą-2“ 89:55, o šeštadienį įveikė Vytauto Didžiojo universitetą 75:66. Po šių pergalių ekipa pakilo į 14-tą poziciją.

Netikėtumas. Labai geru galima pavadinti Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto savaitgalį. Iki puikaus klaipėdiečiams pritrūko visai nedaug. Penktadienį LCC studentai išvykoje parklupdė tituluotus Tauragės krepšinio klubo atstovus. Prieš antroje pozicijoje esančius tauragiškius jie laimėjo 77:72. Sekančią dieną uostamiesčio krepšininkams teko dar sunkesnė užduotis – grumtis su sezono lyderiais iš Gargždų. Tačiau ir čia LCC parodė dantis ir pralaimėjo tik po atkaklios kovos 84:87. Šiuo metu LCC universitetas užima 9-tą turnyro lentelės vietą.

Rekordas. Kupiškio KK „Kupiškis“ lyderis Deimantas Pavlovskis savaitgalio rungtynėse su LKSK pasižymėjo puikiu žaidimu ir surinko net 38 naudingumo balus. Šį pasirodymą pats žaidėjas galės atsiminti dar ir dėl to, kad pakartojo RKL rekordą. D. Pavlovskis šiose rungtynėse įmetė net 17 baudų iš 18 mestų. Lygiai tokį patį rezultatą buvo pasiekęs Biržų atstovas Renatas Samulionis 2013 m. kovo 12 dieną rungtynėse su Vilniaus krepšinio mokykla.

Nerezultatyvios. A diviziono rungtynės tarp dviejų vienodus pavadinimus turinčių komandų Ukmergės „Olimpo“ ir Plungės „Olimpo“ išsiskyrė itin prastu pataikymu. Plungės ekipa sugebėjo pelnyti vos 34 taškus, tuo tarpu jų varžovai – 61. Į akis krenta abiejų ekipų baudų pataikymo procentas. Plungiškiai nuo baudų metimo linijos atakavo vos 33,3 proc. taiklumu, o Ukmergės žaidėjai – 35,7. Negana to, žemaičiai dvitaškius metė tik 24,3 proc. taiklumu, o tritaškius – 12,5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją