Derbis. A divizione rungtyniaujanti Vytauto Didžiojo universiteto komanda savoje aikštėje priėmė kolegas iš Lietuvos sporto universiteto – „Atletą-LSU“. Prieš šį mačą VDU ekipa turnyro lentelėje buvo 4 laipteliais aukščiau, tačiau komandas teskyrė 1 pergalė. Nors aikštės šeimininkai šiose pirmavo didesnę susitikimo dalį, tačiau lūžis įvyko trečiame ketvirtyje. Po dviejų taiklių Žygimanto Jocio tritaškių „Atletas“ įgijo iniciatyvą. Trečiame kėlinyje VDU puolimas visiškai sustojo, o tuo pasinaudoję varžovai pelnė net 10 taškų be atsako. Nors susitikimo pabaigoje šeimininkai atsakė nė kiek neprastesniu spurtu 9:0, tačiau svečiai sugebėjo išlaikyti žaidimo vadžias ir šventė pergalė 83:78. Šiuo metu su 5 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais studentų ekipos dalijasi 6-7 vietas.

Atkaklios kovos. Po penktadienį vykusio susitikimo su LSU, VDU studentams jau kitą dieną teko dar vienas rimtas išbandymas. Tik šįkart – su laimingesne pabaiga. Rungtynėse su Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ kauniečiai po sunkios kovos laimėjo vos 1 taško skirtumu – 65:64.

Pratęsimas. B diviziono rungtynėse tarp Alytaus SRC-„Dzūkijos“ ir Kauno krepšinio akademijos „Snaiperis“ užfiksuotas pratęsimas. Alytuje vykusiame mače lygus rezultatas buvo net 16 kartų, o pirmaujanti komanda keitėsi 9 kartus. Likus vos kelioms sekundėms iki lemiamo ketvirčio pabaigos svečiai iš Kauno pirmavo 2 taškų skirtumu (61:59). Tačiau po minutės pertraukėlės žaibišką ataką surengę jaunieji „Dzūkijos“ dubleriai sugebėjo pelnyti du taškus ir išplėšė pratęsimą. Didžiąją jo dalį priekyje buvo šeimininkai, tačiau likus kiek mažiau nei 2 minutėms jų puolimas tiesiog sustojo. Visą likusį laiką „Dzūkija“ nebesugebėjo pelnyti nė taško ir buvo priversta kapituliuoti – 68:73.

Pirma pergalė. A divizione po šio savaitgalio nebeliko pergalės skonio neragavusių komandų. Vienintelė iki tol pergalės neiškovojusi Kuršėnų „Grafų baldų-SM Saulės“ ekipa savo taškų kraitį atvėrė rungtynėse su Klaipėdos LCC tarptautiniu universitetu. Savo aikštėje Kuršėnų komanda šventė įtikinamą pergalę rezultatu 99:66.

Tritaškių taiklumas. Šį savaitgalį Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ komanda pademonstravo, kad rungtynes galima laimėti remiantis bene vien tritaškiais. Penktadienį vykusiame mače su Klaipėdos LCC universitetu Akmenės žaidėjai metė net 38 tolimus metimus, iš kurių tikslą pasiekė 15. Palyginimui, dvitaškių metimų šiame susitikime buvo mesta vos 18. Sekančią dieną rungtynėse su Panevėžio „Bangene-Aivera“ Akmenės klubo žaidėjai metė 27 tritaškius, iš kurių net 14 pasiekė tikslą (51,8 proc.). Tuo tarpu dvitaškių mesta tik 26.

Rezultatyvūs perdavimai. Kauno „Atleto-LSU“ krepšininkas Andrius Gaidys jau minėtose rungtynėse su VDU pasižymėjo atlikdamas net 13 rezultatyvių perdavimų. Tai – asmeninis žaidėjo rekordas. RKL rezultatyvių perdavimų rekordas priklauso Kauno r. „Omega“ žaidėjui Evaldui Dainiui, kuris praėjusiame sezone iš viso atliko net 17 perdavimų per rungtynes.

Didžiausias skirtumas. Šį savaitgalį didžiausiu taškų skirtumu pasibaigė mačas tarp Kėdainių „SC-Nevėžio“ ir Kauno r. „ASU-Tornado KM“. Kėdainių krepšininkai savoje aikštėje sutriuškino varžovus net 58 taškų skirtumu – 101:43. „Nevėžio“ dubleriai šiame sezone RKL pirmenybių B divizione žengia be pralaimėjimų ir iki šiol yra iškovoję 5 pergales.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)