Savaitės mačas. Tikras krepšinio spektaklis vyko B diviziono rungtynėse tarp Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ ir Pabradės „Žeimenos“. A grupės lyderiai iš Pabradės nė minutės negalėjo pasijausti favoritais rungtynėse su 5-oje pozicijoje esančiais Vilniaus atstovais. Iškalbingi faktai – pirmaujanti komanda keitėsi net 20 kartų, rezultatas lygus buvo 15 kartų, abi ekipos viena nuo kitos buvo pabėgusios dviženkle persvara. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus 11 sekundžių šeimininkų lyderis Martynas Maskolaitis smeigė tritaškį ir išvedė sostinės ekipą į priekį 87:86.

Kitoje atakoje „Žeimenos“ atstovas Lukas Bankieta išprovokavo pražangą ir turėjo galimybę likus 5 sekundėms vėl persverti rezultatą saviškių naudai, tačiau tik vienas baudos metimas buvo taiklus (87:87). Papildomų 5 minučių metu visiškai dominavo svečiai. Vienu metu jų pranašumas buvo pasiekęs dviženklę ribą (102:92), o galutinis susitikimo rezultatas – 104:97.

Pratęsimas. Tragiškai savaitgalis susiklostė Kauno „Atleto-LSU“ ekipai. Penktadienį kauniečiai išvykoje į Anykščius po pratęsimo nusileido KKSC-„Volupiui“ 80:78. Šio mačo ketvirto kėlinio paskutinėmis sekundėmis Lukas Polekauskas taikliu dvitaškiu išlygino rezultatą (69:69) ir pasiuntė komandas į pratęsimą. Jo metu vyko tikras nervų karas, kurį paskutiniu tritaškiu užbaigė Anykščių KKSC-„Volupio“ snaiperis Laurynas Kirlys.

„Atletui“ pirmaujant 78:77 L. Kirlio taikiklis nesudrebėjo ir jis išplėšė pergalę. Po šių varginančių rungtynių kitą dieną Kauno ekipa turėjo dar vieną nelengvą mūšį su Biržų „Biržais“, kurį taip pat pralaimėjo nedideliu skirtumu 89:93. Šie du pralaimėjimai sekė po 4 iš eilės sėkmingų rungtynių serijos. „Atletas“ likus 4 turams iki reguliariojo sezono pabaigos rikiuojasi 11-oje vietoje, kuri garantuoja vietą antrame etape.

Sėkmingas savaitgalis. Minėtos rungtynės su Kauno „Atletu“ nebuvo vienintelė savaitgalio pergalė Biržų „Biržams“. Penktadienį namuose biržiečiai parklupdė varžovus iš Kretingos 77:75. Įdomus faktas, kad šeimininkų pergalės kalviu buvo Justinas Gečas, kurį prieš savaitę registravo kita RKL A diviziono komanda Vilniaus „Citus“, tačiau „Biržai“ krepšininkui neišdavė paleidžiamojo rašto. Šiame susitikime J. Gečas pataikė 7 tritaškius iš 8, o iš viso pelnė 25 taškus. Verta paminėti, kad po šio savaitgalio „Citus“ atsisakė registruoti žaidėją ir jis toliau liks Biržuose.

Netikėtumas. Trečioje B diviziono A grupės vietoje esanti Kauno VDU-2 nusileido 7-oje pozicijoje besirikiuojančiai Kauno „Perkūno-Vytritos“ komandai. Snaiperio Martyno Gailiūno vedami Perkūno krepšinio mokyklos atstovai pergalę šventė rezultatu 67:60, o jaunasis krepšininkas pataikė pusę savo mestų tritaškių (4/8) ir iš viso surinko 28 taškus.

Pirma pergalė. Džiugus savaitgalis išpuolė A diviziono turnyro lentelės apačioje esančioms komandoms. Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“ po 7 iš eilės pralaimėtų rungtynių šventė pergalę prieš Vilniaus „Citus“ 86:79. Tuo tarpu iki tol pergalės skonio nepatyrę Kauno raj. „ASU-Tornado“ vaikinai pirmą tašką įsirašė rungtynėse su Panevėžio „Aukštaitija“. Šį mačą kauniečiai laimėjo rezultatu 87:77. Tiesa, vargu ar ši pergalė išgelbės „Tornado“ nuo iškritimo iš A diviziono, mat likus 5 turams iki reguliariojo sezono pabaigos nuo saugios 14-os vietos ją skiria net 4 pergalės.

Skaudi trauma. Nelaimė įvyko B diviziono B grupės rungtynėse tarp Radviliškio ŠSPC ir Šilalės „Lūšies“. Pačioje trečio kėlinuko pabaigoje kovodamas dėl kamuolio traumą patyrė Radviliškio atstovas Dovydas Jukna. Po nesėkmingo susikabinimo su varžovu jam lūžo žastikaulis. Žaidėjas nedelsiant buvo išvežtas į ligoninę, kur jam buvo atlikta operacija – rankos kaulas sutvirtintas 8 varžtais. Deja, šis sezonas krepšininkui baigtas.

Geriausi žaidėjai. Daugiausiai taškų per vienerias rungtynes savaitgalį pelnė „Atleto-LSU“ žaidėjas Lukas Polekauskas, kuris mače su „Biržais“ surinko 35 taškus. Atkovotų kamuolių skaičiumi išsiskyrė kitas „Atleto“ atstovas Tomas Miškinis. Rungtynėse su Anykščių KKSC-„Volupiu“ kaunietis sugriebė net 21 kamuolį. B divizione rungtyniaujančios Stakliškių „Guostos“ žaidėjas Renaldas Simanavičius pasižymėjo 12 rezultatyvių perdavimų susitikime su Jonavos „Jonava“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)