Savaitės rungtynės. A diviziono pirmajame atkrintamųjų etape įdomiausia pora, be abejonės – Biržų ir Anykščių. Abi komandos reguliariojo sezono turnyro lentelėje žengė greta, tad ir atkrintamosiose iš jų buvo laukta aršiausios kovos. Taip ir įvyko. Pirmą tarpusavio mačą po atkaklių grumtynių laimėjo Anykščių KKSC-„Volupis“ (100:97), o atsakomasis susitikimas Biržuose buvo paskelbtas savaitės rungtynėmis ir jį tiesiogiai transliavo DelfiTV. Savo aikštėje biržiečiai atsirevanšavo rezultatu 91:87, tad šioje poroje prireiks lemiamų trečių rungtynių. Jos vyks kovo 8 dieną Anykščiuose. Šių rungtynių nugalėtojas ketvirtfinalyje susitiks su reguliariojo sezono lyderiais iš Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“.

2 pratęsimai. Atkakliausias savaitgalio mūšis vyko B divizione, čia prireikė 2 pratęsimų. Kauno „Perkūnas-Vytrita“ pirmas serijos iki 2 pergalių rungtynes prieš Kėdainių SC-„Ateities“ ekipą namuose laimėjo įtikinamai 73:59, tačiau atsakomasis mačas Kėdainiuose klostėsi jau pagal visai kitokį scenarijų. Ketvirto ketvirčio pabaigoje rezultatas buvo lygus 75:75 ir likus minutei prasidėjo netaiklių metimų ir baudų maratonas, kuris laimėtojo nepadėjo išaiškinti – 76:76. Padai „Perkūnui“ gerokai svilti ėmė pirmo pratęsimo pabaigoje, kuomet likus mažiau nei minutei atsiliko per 4 taškus 85:89. Tačiau kėdainiškiai šio pranašumo nesugebėjo išnaudoti ir leido varžovams pasivyti – likus 7 sekundėms Jurgis Čėsna taikliu dvitaškių išlygino rezultatą 89:89, o kitoje atakoje šeimininkai prametė dvitaškį ir buvo priversti žaisti antrą pratęsimą. Čia ir vėl kova vyko iki paskutinių sekundžių. Likus kiek mažiau nei minutei ekipas skyrė vos 1 taškas 98:99. Tačiau netrukus Paulius Steikūnas pataikė iš toli ir leido svečiams lengviau atsikvėpti. Ekipos dar apsikeitė taikliais baudų metimais, bet didesnių permainų tai neatnešė. Kauno „Perkūnas-Vytrita“ šventė sunkią antrą pergalę ir iškovojo vietą aštuntfinalyje, kuriame žais su Plungės „Olimpo“ komanda.

Trečios rungtynės. B divizione kol kas lygi dviejų porų serija – Ignalinos „Ignalina“ po pergalę pasidalijo su Šiaulių „Policija“, o Lietuvos kurčiųjų sporto klubas (LKSK) dar turės susitikti su Tauragės „Fortūna-Agava“. Ignalina pirmose rungtynėse su šiauliečiais laimėjo 99:85, tačiau išvykoje atsilaikyti nesugebėjo – 72:75. Trečios šios poros rungtynės vyks pirmadienį (kovo 7 d.) Ignalinoje. Poros laimėtojas aštuntfinalyje susitiks su Radviliškio ŠSPC. Tuo tarpu LKSK kolektyvas išvykoje pralaimėjo 79:85, o namuose šventė pergalę 87:82 ir pirmadienį turės žaisti lemiamas rungtynes. Jų laimėtojas kitame etape grumsis su Pabradės „Žeimena“.

Aštuntfinalyje. Vietą B diviziono aštuntfinalyje tiesiausiu keliu pasiekė Sedos „Sedula-Aibė“. Dukart įveikusi Jonavos „Jonavą“ ir palikusi ją šiame sezone be pergalių lygos debiutantė kitame etape kovos su Ukmergės „Olimpo“ ekipa.

Ketvirtfinalyje. A divizione po šio savaitgalio paaiškėjo 3 iš 4 ketvirtfinalio etapo porų. Vietą tarp 8 geriausių užsitikrino Gargždų SC dukart įveikęs Vilniaus „Citus“. Kauno raj. „Omega-United“ nesunkiai abukart parklupdė Kauno „Atletą-LSU“, o Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ įveikė Kretingos „Kretingą“.

Poros. Gargždų ekipa ketvirtfinalio etape iki 2 pergalių kovos su ketvirta reguliariojo sezono komanda Kauno KTU. „Omega-United“ mėgins Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto jėgas, o „Sūduva-Mantinga-2“ rungtyniaus su Tauragės krepšinio klubu.

Geriausi žaidėjai. Daugiausiai taškų savaitgalio rungtynėse pelnė Mantas Lauraitis iš Jonavos „Jonavos“. Paskutinėse sezono rungtynėse su Sedos „Sedula-Aibe“ krepšininkas trinktelėjo lygos duris įmetęs 32 taškus. Tuo tarpu Sedos atstovas Marius Kazlauskas savaitgalį pasižymėjo atkovotų kamuolių grafoje – jo atkovotas 21 kamuolys buvo geriausios šios kategorijos rezultatas. Rezultatyvių perdavimų skaičiumi nepralenkiamas buvo Deividas Dragūnas iš Tauragės „Fortūnos-Agavos“, mače su LKSK sukūręs 11 progų komandos draugams sėkmingai užbaigti atakas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją