Savaitės mačas. Pagaliau įvyko ilgai lauktas mūšis tarp dviejų A diviziono lyderių – Tauragės krepšinio klubo ir Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“. Abi ekipos rikiuojasi turnyro lentelės viršuje, tad pamatyti, kaip jos atrodo žaidžiant viena prieš kitą, smalsu buvo ne vienam. Mačas buvo įdomus, tačiau didesnės dramos neatnešė. Savo aikštėje tauragiškiai nesugebėjo įveikti varžovų iš Akmenės. Po ilgosios pertraukos spurtavę svečiai susikrovė dviženklį pranašumą ir išlaikė jį iki finalinės sirenos. Galutinis rungtynių rezultatas – 74:63. Po šio savaitgalio abi komandos turi po 12 pergalių ir 3 pralaimėjimus.

Atkaklios. Atkakliai rungtynės klostėsi tarp turnyro lentelės kaimynų – Marijampolės „Sūduvos-Mantingos-2“ ir Vilniaus „Citus“. Iki ilgosios pertraukos svečiuose žaidę suvalkiečiai spėjo susikrauti dviženklę persvarą ir tikėjosi lengvesnės antros rungtynių dalies. Tačiau trečiajame ketvirtyje „Citus“ surengė sėkmingą atkarpą 8:0 ir sugrąžino rungtynėms intrigą. Iki pat ketvirto kėlinuko pabaigos ekipos žengė greta, o likus 11 sekundžių šeimininkai pirmavo minimalia persvara 74:73. Tačiau žaibiškai surengta „Sūduvos“ ataka ir 2 Domanto Sendos taškai persvėrė rezultatą svečių naudai. Svečiai savo sąskaitoje dar neturėjo 5 komandinių pražangų, tad nutraukė varžovų ataką baudomis. Netrukus „Citus“ ekipa suklydo, o klaidą bandė taisyti pražangomis. D. Sendos ranka prie baudų metimų linijos nesudrebėjo ir užtvirtino „Sūduvos“ pergalę 77:74.

Netikėtumai. Net trejos savaitgalio A diviziono rungtynės baigėsi daug kam netikėtais rezultatais. Dešimtoje turnyro lentelės pozicijoje esantis Anykščių KKSC-„Volupis“ įveikė tarp lyderių esančią Gargždų SC komandą 84:74, 6-oje vietoje besirikiuojanti Kretingos „Kretinga“ buvo triuškinančiai sudorota laipteliu žemiau esančios Kauno raj. „Omega-United“ komandos 56:80, Biržų „Biržai“, kurie kol kas užima 12 vietą, įveikė 4-toje pozicijoje esančią Kauno KTU ekipą 78:75.

Pirmas ratas. Pasibaigęs pirmasis A diviziono reguliariojo sezono varžybų ratas leidžia daryti tam tikras išvadas apie komandų šio sezono pajėgumus. Konstatuoti galima tik tiek, kad šiųmetinis čempionatas yra kaip niekad nenuspėjamas ir įdomus. 10-tą vietą nuo 3-čios skiria vos 3 pergalės, 5-tą nuo 1-os skiria vos vieną pergalė. O pirmoje ir antroje vietoje esančios ekipos turi jau po 3 pralaimėjimus. Taigi, spėti, kas galiausiai taps reguliariojo sezono nugalėtoju, gali tik patys drąsiausi orakulai.

Be lyderių. Netikėtumu galima vadinti B diviziono rezultatą tarp Pakruojo „Pakruojo-Lygumų ŽŪB“ ir Šilalės „Lūšies“. Namų aikštėje šilališkiai gavo skaudžią pamoką už tai, kad rungtynėse neturėjo savo lyderių. Praėjusio sezono trečios vietos laimėtojai, kurie mačui delegavo vos 6 žaidėjus, nusileido varžovams net 40 taškų skirtumu – 62:102.

Trigubas dublis. Neeilinį pasirodymą surengė Kupiškio KK „Kupiškis“ lyderis Gytis Radzevičius. Pagal naujai priimtą taisyklę dvi licencijas, RKL ir NKL (Vilniaus „Perlas-MRU“), turintis krepšininkas B diviziono rungtynėse su Tauragės „Fortūna-Agava“ pelnė 41 tašką, atkovojo 17 kamuolių ir išprovokavo 11 varžovų pražangų. Iš viso jis surinko 60 naudingumo balų ir padėjo saviškiams iškovoti sunkią pergalę 86:82.

Komandinė dvasia. Šį savaitgalį Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda šventė triuškinančią pergalę prieš Panevėžio „Aukštaitijos“ krepšininkus 127:88. Mačas pasižymėjo tuo, kad net 8 iš 11 aikštėje pasirodžiusių LCC žaidėjų pelnė dviženklį taškų skaičių, devintajam iki dviženklio skaičiaus prireikė vos 2 taškų. O iš viso taškus pelnė 10 krepšininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją